Celkový počet zobrazení stránky

sobota 7. apríla 2012

Skryté vady (chlapského) tovaru

Ak sa chlap tvári, že nie je žiaden problém, neznamená to, že problém neexistuje.
Chlapské (ne)riešenia problémov ma neprestávajú fascinovať. Žena sa o probléme chce porozprávať (uznávam, že niekedy chce hovoriť príliš veľa) a nájsť riešenie. Chlap rieši problém tak, že o ňom mlčí a dúfam, že sa naň zabudne. Každý chlap má inú lehotu, kedy sa problém (podľa neho sám) vyrieši. Iba ten limit samovyriešenia sa líši. Niektorí majú týždeň, iní dva.
Najlepšie je problém vytesniť a zabudnúť na neho. Veď hádam sám zmizne. Neozvať sa deň, týždeň alebo mesiac a dúfať, že žena na problém zabudla.
A neuvedomujú si, že ju tým akurát naštvú do nepríčetnosti a problém nabobtná, vyhnije a exploduje. Po explózii dostane žena kapky, že je hysterka.
Je úplne jedno z akého uhla tento stupídny systém analyzujem, nikdy sa nikam nedostanem. Prečo? Pretože ako hovorí Slobodná Európa - Analýza dokázala hovno. Muži sú zvláštni. Niečo ako črievičky. Jednoduchí a zároveň plní tajomstiev, ako vôbec môžu existovať.

Tu si svojho nájde každá:


môj obľúbený výraz: Kulohryz:-D

A teraz niečo iné. Začínam si všímať, že strašne veľa chlapov trpí rôznymi formami OCD (Obsessive–compulsive disorder / Obsedantne kompulzívna porucha). Čím sú starší, tým je to horšie. A čim dlhšie žijú sami, tým sa situácia dramatizuje:-D
 Je to aj tým, že od určitého veku sú slobodní muži tovarom s ukrytými vadami (rovnako, ako mnoho žien), ktoré sa postupne dostávajú na povrch a osvetľujú, prečo je dotyčný stále sám (a nie je to tým, že "nenašiel tú pravú"). Bola som presvedčená, že upratovanie je doménou žien, ale stretávam sa s mužmi, ktorý majú tam vysoký level čistoty, že sa u nich dá doslova jesť zo zeme a moje, podľa mňa normálne upratovanie a umývanie vane a WC raz za týždeň, je oproti nim bordel najhrubšieho zrna. A ako sa bavím s kamarátkami, zisťujem, že je to dosť bizardné. 
Aby ma niekto nechápal zle, aj ja mám svoje úchylky. Napríklad si asi milionkrát kontrolujem, či mám kľúče a či som zamkla a keď niekam cestujem, stále si kontrolujem lístok a doklady. A neznesiem vidieť lyžicu, na ktorej sú nalepené zbytky ryže, takže sa u nás hrniec s ryžou musí vždy zakrývať.
Ale to je nič oproti veciam, ktoré sa dejú okolo mňa. Mám pocit, že muži v mojom veku sú omnoho viac pingelich ako ja. Muž upratuje svojej partnerke kabelku, zoraďuje jej stanice v rádiu presne podľa frekvencie, môj darling nie je schopný zjesť žemľu, ak nie je rozkrojená a pasta sa musí vytláčať zásadne od konca. Poznám niekoľko chlapov, ktorí musia mať zavretý "dekel" toalety, keď odchádzajú aby nebolo vidieť otvorený záchod, keď niekto vojde:-D. A doslova neznesú, keď niekto chodí v topánkach po byte. Ak je tam biely koberec, je dokonca vyhradený istý typ papúč:-D A nie je to iba také to trochu spoločensky nepríjemné pokašliavanie, ak sa návšteva nevyzuje. Je to zmes totálnej paniky a nenávisti v očiach, ak prejdete v byte ďalej, ako 50cm v topánkach. Umývanie tanierov hneď po jedle a zákaz jesť v blízkosti postele. Skladanie tričiek do komínkov podľa farby a žehlenie ponožiek. Je vám to povedomé? Myslela som, že je to doména žien nad 45 rokov a mužov, čo boli na vojne. Ale tento úkaz je rozšírený medzi single mužmi medzi 25-35 rokov. Sú to vady tovaru, ktoré bránia tovar použivať v súlade s jeho funkciou.
Najzábavnejšie je to nutkanie, keď sa dotyčný snaží tváriť, že je mu to jedno, ale potom potajme všetko uprace a skontroluje a až potom môže s pokojným svedomím viesť svoj deň.
Ak je chlap šibnutejší ako ja, je to vážny problém. Mám pocit, že je to jedna z mála výsad môjho pohlavia, že môžem byť mierne šialená. Ale postupne začínajú byť ženy aj v tomto diskriminované.


Ale v globále sú proste iní. Ešte, že existujú nechutní chlapi.  Rozmýšľam, či by sa chlapom páčilo, keby sme fungovali chvíľu ako oni.






Ale berte to s humorom. Nechcem si robiť srandu z OCD. Viem, že táto choroba dokáže ľuďom neuveriteľne skomplikovať život. Len si proste pri niektorých mužoch občas pripadám, ako keby sa role pohlaví vymenili.

5 komentárov:

  1. tak s takýmito upratovacími chlapmi som sa ja nestretla ešte 8D môj otec necháva všetko na nás a moji priatelia-chlapci veľmi doma nepomáhajú nieže ešte aby samy od seba dačo robili 8D ale možno je to naozaj vekom a samotou, ktovie 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Znám. A u některých mužů si fakt myslím, že jde o OCD, protože jsou hákliví jen na určité typy nepořádku nebo nevhodného chování. Jinde jsou stále prasata. Můj otec naprosto šílí z jedení jinde než u stolu, z mokrých rukou nebo nohou, protože děljaí ťápoty na klikách, parketách atd. Ale už třeba neutírá prach a špinavá vana mu také nevadí. Ex zase nesnesl špinavou koupelnu a zpocené oblečení (tím nemyslím zapáchající tričko, ale třeba jen když na sobě už malinko cítil deodorant jak se potil -byl úplně na mrtvici a nesměla jsem se ho ani dotknout, dokud se neosprchoval a nepřevlíkl, přitom mě to přišlo sexy), ale zároveň jedl neomyté ovoce a pravidelně jej to vytrestalo a stejně se nepoučil. Ženy jsou proti mužům v pořádku komplexnější. Muži mají takové svoje úchylky.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak to druhe video je husto-kruto-demonicke, ako by povedali dnesni 14-rocni :D
    inak to vazne taki chlapi existuju? jebne ma... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No to som nevidela ešte, môj chlap je prasa a mňa, bordelárku, trhá upratovať, keď k nemu prídem. Haha, to s tými črievičkami mi pripomína rozhovor s kamoškou pred tromi dňami :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zajímavý článek, no vyloženě to sedí. Lo

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením