Celkový počet zobrazení stránky

utorok 3. januára 2012

Čo ma štve: 101 Drogéria

Dnes som si vybehla do OC Max v Nitre. Nuda v Brne, tak čo by človek robil. Max je už na 60% lepšia vietnamská tržnica a keby tam nebolo kino, myslím, že už by to bola jedna veľká Ľudovka. Zaklincoval to obrovský KIK, ktorý zaberá toľko miesta ako 3 menšie obchody. To mi iba signalizuje, že nájom sa tam zrejme dramaticky znižuje.
Chcela som si kúpiť telové mlieko Ziaja a tá sa predáva iba v niektorých reťazcoch. Neviem prečo, ale bohužiaľ sa predáva aj v 101 Drogéria. V drogérke hrali presilovku predavačky na zákazníkov (v pomere 3:1).
Predavačky kecali pri pokladni o nejakom Milankovi, ktorého videli jesť zmrzlinu (nikdy som neverila, že sa o tom dá baviť skoro 15 minút). Pod telovým mliekom bol nalepený malý papierik, na ktorom bolo napísané niečo v zmysle, že k tomuto telovému mlieko dostane zákazník zadarmo krém na ruky z rady Kozie mlieko alebo pleťové tonikum z rady Kozie mlieko. Keď som prišla k pokladni, predavačka mi vzala fľaštičku, postavila ju vedľa seba a rozprávala sa s kolegyňou o pesničke, ktorá hrala v rádiu(len tak mimochodom, bola to pesnička od Alice Keys a na ňu druhá povedala, že toho chlapa, čo spieva túto pesničku pozná). Nechala ma tam počkať si pár minút. Neviem, ale mám pocit, že ak predavačka neobsluhuje iného zákazníka, nevybavuje telefonát alebo nerobí niečo iné, čo sa týka prevádzky a má tam dve kolegyne, nemala by som ako platiaci zákazník čakať vôbec. Keď mi to prekliate mlieko nahodila, otočila sa ku kolegyni a spustila najkrajšou nitránčinou: "No kukaj, zas to mléko. Ic hľadať krém či hento druhé." Zapeklitú situáciu, pri ktorej bolo jasné, že totálne otravujem sa snažila vyriešiť druhá: "No ťažko, šak nič tam neni. Šecko je preč. Kukaj, ešte volačo hentaké tu je." Tajne som dúfala, že by to mohlo byť to tonikum, čo práve potrebujem. Bohužiaľ vytiahla odniekadiaľ krém na ruky tej istej značky, ale úplne inej rady (olivové mlieko, ktoré neznášam). Krémov na ruky mám doma asi päť.
Druhá predavačka nahodila položku do pokladne a povedala sumu. Myslím, že som im tam nechala celkom pekné peniaze, ale počas celého platenia sa na mňa ani raz nepozrela, nepozdravila, nepoďakovala, nedala mi účtenku (som si ju musela vypýtať) a stále sa rozprávala s druhou predavačkou o tom, čo sa dialo cez deň (v skratke - udialo sa hovno). Úprimne som mala sto chutí nastriekať jej na hlavu penu po holení, čo som kúpila.  
Ako WTF...
Viem, že stáť 12 hodín na nohách je náročné. Sama som si to zažila. Na druhej strane, je to jej práca a ja naozaj nemôžem za to, že má zlý deň, práca ju nebaví alebo je zle platená. Ak by som niečo podobné urobila v práci ja, hnali by ma svinským krokom. 101 Drogéria - preklínam tvoju personálnu politiku.

5 komentárov:

  1. u mna vedie dmka a ostatne nerišim občas zajdem do tety a 1O1 tomu sa vyhybam nevidim dovod tam vkročiť...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. v našom meste sú predavačky v 101tke milé, asi to závisí od človeka, alebo vedúceho prevádzky a od zákazníkov, ktorí sa na takéto správanie priamo nesťažujú :)ale inak ochotou zatiaľ vždy vyhrala Teta.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aj ja mám DM radšej, ale zase som si povedala, že 101 má veľa slovenských výrobcov a že proste nechám zarobiť aj niekoho lokálneho. A je to oficiálne predajné miesto Ziaja. Holt môj dobrý úmysel sa minul účinku :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. 101 drogeria nikdy viac.Hlavne ta na Dlhých dieloch.Ceny vôbec nesedia a pokladníčky rozoberajú veľmi osobné vec,ktoré by nemuseli vedieť všetci.Za mňa nikdy viac.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Otrasná skúsenosť v Rožňave, neochota predavačiek, vypnutý mobil na predajni (potrebovala som jedinú informáciu), ktorý sa po osobnej sťažnosti na predajni na 11.volanie záhadne zapol, medzitým ignorovanie sms s otázkou zákazníčky a nakoniec zhodnotenie zákazníčky ako nepríjemnej. Žiaľ, nie je to moja prvá nepríjemná skúsenosť z tejto predajne.

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením