Celkový počet zobrazení stránky

nedeľa 28. augusta 2011

Vichy Essentielles telové mlieko

Vstupujem si do svedomia a preto som sa rozhodla používať iba kozmetiku netestovanú na zvieratách. Aby som ale nakŕmila malého snoba v mojom svedomí, rozhodla som sa si ešte predtým, ako začnem, nakúpiť veci, ktoré som vždy chcela. Teraz, keď už som veľká viem, že Vichy je vlastne iba priemerná kozmetika, ktorá má na Slovensku a v Českej Republike vďaka svojej premrštenej cene punc luxusu(rozdiel v cene na Slovensku a v Nemecku činí často viac ako 1e, čo mi na 200ml príde dosť). Hlavne pre mladá dievčatá a ženy do 30rokov, pretože im pripadá in. Ja som presne taká istá. A keďže ako správny Sparfuchs by som si za 1e dala aj koleno vŕtať, našla som si pekne akciu( som mladá, chodiť niekoľko km po meste za pár centov mi nevadí :-)) a kúpila si toto:
zdroj: www.la-roche.sk

Vichy essentielles pre suchú pokožku. Bohužiaľ je aj pri tomto telovom mlieku, ako pri všetkých, pre suchú kožu súčasťou ruža. A preto je vôňa na môj vkus trochu sladká a slizká, ale to robí zrejme tá ruža.
Keďže mám od malička veľmi suchú kožu a lúpem sa ako had, vyskúšala som toho dosť. Ako malá som dokonca vraj mala doporučenú špeciálnu diétu, podľa ktorej som mala jesť veľa červeného hovädzieho mäsa. Hm, zvláštne.
Konzistencia je výborná, textúra nie je príliš hustá, ani tekutá, proste tak akurát. A po natretí je koža hydratovaná zopár hodín - u mňa tak 4-5, čo je naozaj famózny výkon. Proste som pozitívne prekvapená, že telové mlieko je naozaj príjemné a splní to, čo od neho očakávam. Malo by byť dermatologicky testované a bez parabénov(ale myslím, že to by mal byť v dnešnej dobe štandard).
Na obal sú nápisy v nemčine a taliančine !!! Tomu úplne nerozumiem, myslela som, že keďže je to francúzska značka, tak to bude vo francúzštine, ale asi funguje rovnica taliančina = vkus a štýl. Je pravda, že nápisy v nemčine nemajú vôbec takú iskru a znejú ako z lekárne:-D
BTW aj to je znamenie toho, že kozmetika patrí plebsu. Vichy je tu v Nemecku dostupná aj v drogériách a nie iba v lekárňach, ako som to videla na Slovensku(výborný ťah ako presvedčiť ľudí o exkluzivite).
Vichy essentielles je základná línia Vichy a preto je aj cenovo dostupnejšia. Myslím, že cieli práve na mladé dievčatá, ktoré nemajú toľko peňazí, aby investovali do naozaj drahej kozmetiky, ale chcú mať pocit, že majú značku. Ak sa niekto rozhoduje pre toto telové mlieko, ja môžem iba doporučiť. Ale nekupovala by som ho nikdy za viac ako 6,8e, pretože všetko and túto cenu je predražené vzhľadom k tomu, koľko to stojí v Nemecku a aj k slovenským príjmom( a nie, argument o malom trhu neakceptujem).
Tak si ho ešte pár dní užijem a potom už nadobro prejdem na biokozmetiku. A musím začať hľadať dobré výrobky od začiatku.

2 komentáre:

  1. ja som mala z rovnakej rady sprchovy gel a cistiaci gel na tvar. sprchy gel bol fajn - mne sa ta vona pacila. a na cistiacom gely mi vyhovovalo to, ze stacilo uplne malinke mnozstvo na jedno pouzitie, takze vydrzal velmi dlho, ale tvar mi velmi vysusoval - paradoxne kedze bol urceny na suchu pokozku - a ked sa dostal omylom to oci tak strasne stipal

    OdpovedaťOdstrániť
  2. fakt? som myslela, že je na citlivú pokožku. To teda u mňa body dole:-/

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením