Celkový počet zobrazení stránky

utorok 1. mája 2012

Zlý odličovač Hildegarda a dobrý krém Catrice

Dnes niečo ľahšie. Keďže moje posledné týždne pozostávali z cestovania, pracovania, párty a preliezania plotov, nemala som veľa času ísť ani nakúpiť. Mám pokazené mlieko a konzervu hummusu(aj keď je z neho už ozajstný humus). A takmer žiadnu kozmetiku. Síce sa hovorí, že žena je na vrchole svojich síl po 30tke, no moja pokožka je dávno za zenitom. Aby som zo seba urobila človeka, potrebujem sa viac maľovať a aj odličovať, čo ma ale neskutočne otravuje. Toto som zanedbávala dlho, až si ma raz kolegyňa vzala bokom a spýtala sa ma vážne, či ma mláti priateľ, pretože si nemôže nevšimnúť môj monokel. A tým bola rozmazaná mascara. Vtedy som si uvedomila, že čas mojej prirodzenej krásy je nenávratne preč. Moje líčenie je veľmi simple - mascara:-D.  Doteraz som mala odličovač clinique, ktorý bol podľa mňa ale príliš mastný. Chcela som si kúpiť niečo strašne posh ako lancaster alebo lancome, ale ceny okolo 25e sa mi zdajú úplne nehorázne. Tak som sa začala tváriť ako Nemka  a kúpila som si bio kozmetiku Hildegard Braukmann. Buďme úprimný. Pri tomto mene je jasné, že sa jedná o nemeckú kozmetiku. Človek iba čaká, že bude k odličovaču pribalený malý esesáčik zdarma (nech žije Česká Soda). Je dvojzložkový (taká modrá a priehľadná časť, ktoré sa musia zmiešať), lebo dvojky sú módne už do čias Pata a Mata a Pufa a Mufa.
Hildegard tvrdí, že ľahko odstráni aj vodeodolné mascary. Ale kecá. Má problém aj s normálnou mascarou. A je veľmi mastný. Musela som sa extra poutierať do sucha, pretože som sa leskla ako pleška Bruca Willisa. Takže fail.



Neviem si dávať make-up. Plynulý prechod je pre mňa nemožný a každý hneď vidí na krku rozdiel o asi sedem odtieňov, pretože na moju käseweiss pokožku ešte odtieň nevymysleli. Preto som spozornela, keď začali prichádzať na trh rôzne zjednocujúce bázy ako napr. Bed and Breakfast krém od Garnier (mimochodom, jedna z málo kozmetických vecí, ktoré sú v Nemecku o dosť drahšie - stojí tu 10E). Loreal mal už dávnejšie niečo podobné, ako báza pod make-up, ale túto značku bojkotujem a zdalo sa mi to drahé. A potom prišla s podobnou vecou Catrice - Prime and Fine. Krém je na koži bezfarebný a proste vyplní póry a vyrovná farbu na pokožke, takže má zdravú farbu a celistvý teint. Vonia jemne a konzistencia je ok (asi ako sliny pandy červenej). Pokožka je žiarivejšia a človek proste vyzerá čerstvejšie. Za 5e dobrý kauf.




6 komentárov:

  1. milacik vies co? na odlicenie pouzivam odjakziva teplu vodu + mydielko, zvysok ocistim pletovou vodou a tu som ;) vsetko sa mi krasne zmyje a navyse to nemasti ani inak nezatazuje pokozku, aj kozna ma pochvalila ked som jej oznamila ze len mydlo a vodu pouzivam. a viem o com hovoris co sa tych odtienov tyka :D ja mam kazdy s nazvom ivory alebo porcelain :D:D:D a tak da sa najst, presne preto pouzivam slabo krycie a matnejsie ako affinitone a aj od essence som mala vyborny taky penovy Soft Touch Mousse ... a teraz sa mi celkom aj ten bledsi Garnier BB pozdava :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fakt? akoze toto ma nenapadlo, ze mydlo:-D obcas by som aj rozum mohla pouzivat. Skusim, diky za tip

      Odstrániť
  2. my so chantal sme zname mastickarky a pouzivame tristo kremikov uz odjakziva a ... no to je vsetko. ja len ze budte radi ze vas to postihlo az vo vyssom veku lebo ja uz od 16 pouzivam tolko kozmetiky ze ked cestujem, moja kozmeticka tasticka je vacsia nez ta so satami (a to aj ked idem niekam len na jednu noc). a inak ja napriklad mam radsej tie mastne odlicovace, lebo ostatne mi vyderu ocky, chudiatka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, pri predstave, ze by som si oci umyvala mydlom, alebo pletovou vodou, mam husiu kozu, sak to stipe...ale inak makeup nenosim a svoju bodkovanu flakatu kozku si zakryvam len tym korektorom affinitone a pudrom, pouzivam najbledsi odtien a celkom sa to da, aj na moj jemny plesnovy odtien.

      Odstrániť
    2. ved najskor si len vodou umyjem tvar, potom zavriem oci, umyjem si tvar mydlom a oplachnem, tolko ruky k vode trafim :D nic ma nestipe a su aj velmi jemne mydielka, ja tekute pouzivam a nemam problem ;)

      Odstrániť
  3. Znacka odlicovacu mi je uplne neznama tak dakujem za upozornenie
    Dovol mi pozvat ta na moju giveaway
    http://redblackwhite-nelka.blogspot.com/2012/05/giveaway-3.html

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením