Celkový počet zobrazení stránky

nedeľa 29. januára 2012

???

Niečo sa v práci chystá. Keďže sa mám čochvíľa rozhodnúť, či zostanem na mojej pozícii alebo pôjdem o dúm dál. Snažím sa nájsť si prácu v Berlíne alebo v Prahe, ale akosi nič nevychádza. Takže žiadne "o dúm dál". Šéfová sa ma stále pýta ako som sa rozhodla a či som spokojná. A keďže rozhodnutie stále posúvam, vytiahla vyšší kaliber. Keď som v piatok ako posledná sedela v práci, prišla šéfová mojej šéfovej a začala sa ma pýtať, ako sa cítim v Stuttgarte, či tu mám kamarátov a či mám čo robiť cez víkendy. Po roku a pol skoro:-D Potom mi ešte porozprávala príbeh ich francúzskej kolegyne v mojom veku, ktorá sa v Stuttgarte nevedela zaradiť a vrátila sa do Francúzska, tam si ale nenašla prácu a odišla do Rakúska. Neviem, či mi tým chcela naznačiť, že mám ísť do Rakúska alebo to, že odchod od nich nič nerieši.
Neviem či to bol vhodný moment na takéto otázky, pretože ja som sa akurát vtedy utápala v závisti, že dve kolegyne išli na služobnú cestu do Ríma a ďalšia do Londýna, štvrtá do Budapešti a iba ja drepím v kancli. Mojím cieľom  v práci bolo cestovať. A zatiaľ sa mi podarilo dostať sa akurát do Schwäbisch Gmund, čo za veľký úspech nepovažujem. No uvidíme, čo bude v pondelok. Či si medzi zháňaním referentov, vybavovaní cateringu a analyzovaní, prečo sú vedkyne v Rakúsku podporované viac ako v Litve, nájdem čas na premýšľanie.

A toto je pohľad, ktorý nemám rada. Keď lietadlo odlieta z Viedne do Stuttgartu.
P.S. Aj vy máte pocit, že ak by vypadol internet, svet by sa prepadol do obrovskej efektivity a ľudia by začali naozaj makať namiesto updatovania statusov a klikania refresh, či dostali nový email?


Bye bye Nitra
 zdroj: http://www.slovenska-republika.estranky.sk



zdroj: vcd-bw.de

5 komentárov:

  1. můžu se zeptat jakou práci v Německu děláš? obdivuju lidi, co mají odvahu se vydat pracovat do zahraničí, s moji nemčinou bych mohla akorát tak někde zametat( a je jedno zda mám VŠ). Kamarád zprostředkovává práci v Berlíně a zatím všichni se dostali maximálně k tomu zametání chodníků.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mozno je nacase zacat byt riadnou bitchy bitch a viac zabojovat o tie sluzobky ;) aj ked ja moc neviem, ako to chodi v takejto praci, ale jednoznacne drzim palec, aby sa ti darilo ;)

    MishellaWay

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. popracuje na tom. ale ked ja som velmi lenivá. jednoduchsie je pre mna sa iba virtuálne stazovat:-D

      Odstrániť
  3. pridávam sa k ostatným,skús zabojovať o služobky,bojuj za ňe!:D
    - ked budem o niečo staršia a jazykovo o niečo vyspelejšia tak by som taktiež šla pracovať dakam.mojím snom je francúzsko,londýn,anglicko teda,taliansko,ale samozrejme neopovrhnem aj inými krajinami :)
    inak ty si z nitry?:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. go for it. ja som nemecky orientovana. Berlinska staz bola to najlepsie, co sa mi stalo. a ano, som z Nitry :-D

      Odstrániť

bolo mi potešením