Celkový počet zobrazení stránky

pondelok 1. októbra 2012

Čo robíte s použitým oblečením?

Mám dôležitú otázku. Čo robíte s použitým oblečením, ktoré už nenosíte pretože je napr. nemoderné, vyžrali ste sa alebo ste príliš schudli alebo už naň nemáte vhodný vek? Ja mám doma mnoho vecí, ktoré sú vo výbornom stave, veľmi známe značky, no dlho som ich už nemala na sebe a ani nebudem. Je mi ich ľúto vyhodiť, niektoré by som rada predala, ale myslím, že posielať ich z Nemecka cenu dosť predraží. Ak by niekomu urobili službu, bola by som rada. A neviem, kde ich v Nitre dať. Máte všeobecne nejaké tipy, čo s takým oblečením robíte? V Prahe som ich dávala do kontajnerov na oblečenie, tie ale v Nitre nie sú(ak nejaké poznáte, budem rada, ak mi dáte vedieť). Nie som si istá, či sa dajú napr. darovať Humane, ktorá ich predá ďalej. V Nitre som ich raz darovala do Centra Slniečko, ale som doma málo a otváracie hodiny majú dosť nepraktické. Ale napísali mi email, že mi ďakujú a to bolo veľmi milé, aspoň viem, že to dostali.
Takže? Aké sú vaše skúsenosti?
Predsa len, nechcem totálne plytvať a rada by som veci posunula ďalej, kým je to ešte možné.Predsa len, je to aj celkom ekologické a ten dobrý pocit. Kto by si nechcel kúpiť svedomie. Viem, že napr. v časopise Nota bene je rubrika, kde ľudia žiadajú o pomoc napr. s oblečením. Len sa mi to nechce baliť a posielať za 10€ niekam.


15 komentárov:

  1. V Nitre su uz tiez kontajnery na stare oblecenie.. Jeden by mal byt napr. na Chrenovej pri Lidl, dalsi pri autobusovej zastávke Bohunova.. Urcite ich uz bude po Nitre viac. Alebo mnohe kamaratky by sa podla mna potesili, keby sa mohli v kopke na darovanie pohrabat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hm je to možné, len moje kamarátky majú úplne iné postavy a okrem toho sa mi zdá darovať im použité oblečenie trochu divné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sezka, tvarme sa, ze som anonym... a ako anonym ti dam tip na stranku o ktorej som hovorila :) http://neskutocne-skutocna.blogspot.sk/ takze tolko k tomu :D snad sa zapaci :)

      Odstrániť
  3. neviem ci je to pravda, ale pocula som z viacerych zdrojov, ze tie kontajnery na oblecenie vobec nejdu na humanitu ale do sekacov kde ich predaju... ja to robim tak aj s mnohymi znamymi, ze predavame po kamaratkach :) zoberiem tu hrbu veci dam ju kamoske, co chce si zoberie, co nie da bud dalej alebo mi vrati a dam dalsej... pripadne som uz videla aj take ze to dala holka na net nazvala to svojim bazarikom a predavala to tam za par drobnych :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja ich mám v jednej izbe v dome,ale keďže by som sa do tej izby tiež chcela nasťahovať,neviem tiež čo s tým ;D Strašne veľa vecí tam mám čo sú asi tak na 3 ročné deti ;D Máme tu jednu susedu,ona má 6 detí a niečo jej podávame ale ostatné neviem čo s nimi...Ale skús nejaké kostoly alebo tak na charitu ale niečo také ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dik za tip, bohuzial v charitach maju casto podmienku, ze veci musia byt vycistene z cistiarne.

      Odstrániť
  5. ja som tiez pouzila nedavno kontajner, hlavne kopu zimnych veci som tam nahadzala a normalne som sa lepsie citila, kym mi spoluziaci neporozpravali to co tu hore citam :D ze najskor si to preberie sekac a o mesiac v tom niekoho uvidim behat po meste :D:D:D ale tak co uz, snaha bola, tiez neviem kam inde s tym ... inak veci, ktore su v super stave a mam ich komu dat s tym, ze sa neurazi velmi rada darujem napr. sesterkam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to som pocula aj ja s tymi sekacmi. ale viem, ze sa to dialo pri kontajneroch, ktore boli neoznacene. dufam, ze ked je to kontajner napr. nejakej znamej charity, ze to ide na spravny ucel.

      Odstrániť
  6. ja take veci darujem kamoskam, ale vacsinou uz vyzeraju tak ze by som sa ich darovat hanbila, barskomu. bud to hodim do humany, alebo este obcas ich zavesim v igelitke na kontajner a nezostane to tam ani den, nejaky bezdak si to vzdy vezme. aj boty. ale ak mas daco pekne vo velkosti M-L, posli mne! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. haha ja som si spravila mensi bazarik na blogu:D a veci v horsom stave alebo take detskejsie davam znamym do rodiny, maju tri dievcata, takze im sa kazda sukna zide:D
    :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a nie je to časovo náročné to bali´t a posielať? ja nad tým uvažujem, len posielať to z NEmecka sa dosť predraží

      Odstrániť
  8. Milá Saschaś
    každé mesto má svoju Farnosť či už Katolickú či Evanielickú ako aj iného vieroviznania čo ja viem pretože tak robím miestni páni Farári vždy majú farníkou tých z chudobnej kasti a tak sa aj oni potešia neakým šatám ako aj iného druhu zbierkám sa potešia takže hocakú farnosť a tam to si píš že veciam budú fakt vdační ludkovia.Tu jest moja malá rada.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem skusala som. ale nitrianska cirkevna charita sa nepretrhne, maju zle otvaracie hodiny a odmietli mi veci, ze ich nemaju kde dat

      Odstrániť
  9. Zkouším prodávat na VotočVohoz (www.votocvohoz.cz), ale chápu, že z Německa to posílat nejde :( leda to jednou za čas odvézt na Slovensko a někoho pověřit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. diky moc za tip, uvidime, mozno nieco vymyslim, kazdopadne, ten votocvohoz mi nebol uplne znamy

      Odstrániť

bolo mi potešením