Celkový počet zobrazení stránky

piatok 10. augusta 2012

(Ne)dobrovoľne

Kvôli môjmu trapnému spoločenskému nevyžitiu (čakám, kým prídu kamarátky a Wicked) som sa rozhodla, že budem nejak užitočná. Čo možno o mne neviete, celkom som sa angažovala na dobrovoľníckej bázy, čo tu nechcem rozoberať, ale dúfam, že som pomohla aspoň niekomu. Keďže tu v Nemecku pomáhajú hlavne všelijaké kresťanské organizácie, ktorým sa ja ako ateista vyhýbam, pretože skôr či neskôr sa k téme viera dostaneme, skúšala som sa pozrieť po niečom hodnotovo neutrálnejšom ako napr. útulok. Nemci sú dosť zameraní na zvieratá, čo im naozaj chválim. Štuttgartský zväz ochrancov zvierat má už 175. Aj keď keď vezmeme v úvahu, že zákony na ochranu zvierat ako napr. prevozy, ktoré sú často v platnosti ešte dnes a boli vzorom pre iné krajiny, zaviedli nacisti, je to vlastne na pováženie (podobne ako v ČSR jazdenie po pravej strane vozovky, ha ste nevedeli, čo?). Každopádne, chcela som občasne lážo plážo pomáhať útulku. Ale tom som zabudla, že by sme neboli v Nemecku, keby nebolo treba papier na každý prd. Nielenže je útulok v úplnej inej zóne mesta, kde ma jednosmerný lístok stojí 3,5e ale ešte si človek musí urobiť "vodičák" na venčenie za 50e. Akože sorry, ale ja nebudem platiť za to, že dávam k dispozícii svoj voľný čas a svoju prácu (čo by na to povedal Marx).
Update k práci:-) Spomínate, ako som hovorila, že naša sekretárka je vždy chorá, keď treba pracovať. Hrozilo, že by musela vybaľovať nábytok, ktorý objednala, takže zrazu je PN na 3 týždne:-) Njn tak som si ponosila kartóny. To sa mi ale moje vzdelanie hodí, čo. A ešte ma ona (škaredá ako noc) inštruovala, že mám použiť ženský šarm, aby chlapi zložili nábytok. Som na ňu pozrela, že WTF, to sa mám akože vyzliecť? Nejaká sebaúcta jej nič nehovorí.
 Inak zháňame studentov na jednu konferenciu v mikrotechnológiách, takže ak máte kamarátov alebo sa sami o to zaujímate, dajte vedieť. A furt sa nám hlásia pofiderné krajiny ako Nigéria, Afganistan a podobne. Vo formulári je kolónka - signature a on debil do nej napíše in god i trust. Máme 14 prihlášok a z toho je 10 z Nigérie. A akosi sa neviem zbaviť pocitu, že je iba cieľom dostať sa do Európy. Ja viem som zlá a politicky nekorektná.



5 komentárov:

  1. tá vaša sekretárka je nejako extrémne vynaliezavá 8D

    ako niežeby boli radi že im prídu dobrovolníci, ešte aj keše pýtajú...hrozná spoločnosť

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ach, strasne som sa nasmiala :D samozrejme, ze nie tvojmu "nestastiu" ale moc vtipne to pises :) to s tym vencenim by ma nasralo, lebo ved kokos, ty sa obetujes este a este mas za to platit?! to uz kde sme o.O
    ja si tiez hladam nejaku zabavku, co budem robit nech neumrem nudou nez zacne moja debilna skola, ale nic ma nenapada :-/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pffff. Ja za hroznú investíciu pokladám už ten 3,5 eurový lístok, to kde sme?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj, chcela by si na Slovensku obchod s MAC kozmetikou? Ak áno, tak daj prosím like na stránku:

    http://www.facebook.com/WeWantMacCosmeticsInSlovakia

    Ak poznáš nejaké kamarátky (slovenky), ktoré by MAC tiež na Slovensku chceli, tak to pošli ďalej. Máme šancu uspieť, ak nás bude dosť!

    P.S.: A prosím, neber to ako reklamu, ale ako pozvanie, naša stránka sa len rozbieha :

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To je ale děs !

    Followuju tě ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením