Celkový počet zobrazení stránky

piatok 11. mája 2012

Únava

Nepodarí sa prvý krát, nevadí. Nepodarí sa zase, začínajú vŕtať pochybnosti, nepodarí sa tretí krát, príde na scénu frustrácia a nenávisť. Fiasko za fiaskom.
Jeden najprv tvrdí, že chce rodinu, ale potom z neho vypadne, že chce budovať kariéru. Aj keď tá spočíva hlavne v hraní World of Warcraft dlho do noci a čakaním na vedúcu pozíciu..
Ďalší nie je úprimný sám k sebe a presviedča sa, že ona nie je tá vhodná. Aj keď to po čase oľutuje a bude si búchať hlavu, no ona už bude niekde inde. Iný chce všetko na striebornom podnose, ale nie je ochotný urobiť pre vzťah ani minimum, pretože to vyžaduje aktivitu a kompromis a toho nie je vo svojej pohodlnosti schopný.

Aby ušetrila čas, spýtala sa na deti rovno, na čo on ako správny chlap chytil klasickú paniku (panika z ničoho je u chlapov celkovo veľmi obľúbená), že prečo ich chce hneď a jemu sa tým končí život a jeho slobodná myseľ nebude mať rozlet. Keď ona povie, že nie hneď ale v budúcnosti a že iba zisťuje, či sa v tejto otázke zhodnú, nálada je na bode mrazu. Na ďalší deň zruší stretnutie, vyhovorí sa na chorobu a proste zrazu začne byť veľmi zaneprázdnený a potom hrdinsky povie, že je to naňho príliš rýchle a mali by trochu spomaliť.
Ona ho na jednej strane neznáša, pretože ju svojím spôsobom ponižuje a strápňuje, neustále sa nad ňu povyšuje. Na druhej strane mu ale chce dokázať, že sa mýli.

No a ono už nie je kam spomaliť. Nežijú spolu, nebývajú spolu, ona je na svoje problémy sama, občas si zavolajú (hlavne keď on má náladu) alebo napíšu sms. Občasná prechádzka, kino by už bolo takmer ako zásnuby. Nie je kam ísť naspäť. A tvrdí, že ju má strašne rád, myslí na ňu a chýba mu, ale zamilovaný nie je. A nikdy sa nezabudne poľutovať, aké to má ťažké. Pretože je niečo ako junkie. Aj ten sa stále vidí ako obeť a nič nie je jeho vina. V rámci kľudu v rodine síce povie že je, ale iba chvíľu. Citový sebec nevydrží nedávať seba na prvé miesto.
A ako príklad sebaľútosti zase použijem Samotárov, mám pocit, že pred mnohými rokmi niekto napísal scenár k môjmu životu.
Od 30sekundy:-D Je to strašná situace.



Teoreticky rozchod, prakticky nie, pretože spolu nikdy neboli, bola na listine, vydeľoval jej čas medzi nákupom, kamarátmi alebo ešte lepšie kamarátkami atď.

Chodiť s niekým je pre mňa s tou osobou žiť a bývať. Stretávanie sa 3-4x do týždňa je možno chodenie, keď má človek 16 rokov a dvojica sa stretáva po škole. Ale u 30 ročných ľudí by to bolo ako chodenie do posilky (tam chodím dokonca niekedy častejšie). Nezrelí ľudia riesia veci, či je stretnúť sa 2x veľa alebo málo. Zrelí ľudia sa nad takýmito vecami vôbec nepozastavujú. Keď s niekým chcú byť, tak proste prídu, stretnú sa s ním a nešpekulujú, čo si myslí, že je to príliš očividné a tak ďalej. Pri (ne)rozchode povie ešte pár gýčový viet ako "zaslúžiš si niekoho lepšieho", "ja nie som pre teba vhodný, neviem čo chcem" , aby bolo jej poníženie dokonalé. Ona povie, aby nepísal, aj keď v duchu túži aby sa ozval a zabojoval. On sa neozve, pretože to ona chcela. Ona si zakáže sa s autistami kamarádiť a nekontaktovať. Ale trt baraní. Nejde to.

A príde únava zo vzťahu. Chlap jej nedá vlastne nič z toho, čo potrebuje. Nemá chuť investovať čas a city do niekoho, kto sa hľadá a má strach aj z bežne stráveného spoločného času napr. pri varení. A ten, kto sa našiel, je už zadaný.

V hitparáde trápnych rozchodových kecov sú na prvých miestach:

To nie je tvoja vina, je to moja vina: Vyzerá to, že je stále obľúbená a zostává na prvom mieste v hitparáde mužského slovníka na účely rozchodu. Vysvetlenie je jednoduché: nechce vás raniť. V skutočnosti si myslí, že je to len a len vaša vina, že sa k sebe nehodíte. Ale snaží sa vás od toho ušetriť a berie vinu na sebe.

Potrebujem trochu životného priestoru, chcel by som byť nejaký čas sám: Trochu obmenené by to znelo: „Si príliš majetnícka, radšej budem sám, ako by som mal byť s tebou.” Ale len aby bolo jasné – muži nikdy nedávajú prednosť tomu byť sami.

Mám teraz veľa práce a môj život je príliš komplikovaný, nemám čas na vzťah: Niečo také predsa neexistuje, buďme k sebe úprimní. Základný problém je, že vás nepovažuje za natoľko dôležitú, aby si na vás urobil čas vo svojom vyťaženom programe.


Nie som na vzťah pripravený: Chcel som sa s tebou len vyspať a teraz to vyzerá, že si to zle pochopila a chceš viac. Obaja sa upokojíme. Toto teraz naozaj nehľadám.


Kvôli nášmu vzťahu som zanedbával svojich kamarátov, potrebujem sa s nimi nejaký čas stretávať: Je to jasné – s vami sa nebaví, cíti sa pridusene a je možné, že ste si prešli obdobím častých hádok. Dáva prednosť zábave so svojimi priateľmi, chce s nimi popíjať a baliť iné ženy, pretože v skutočnosti hľadá niečo nové.

Si moja dobrá kamarátka:Toto je naozaj často používaná fráza a, bohužiaľ, tiež dosť opotrebovaná. Skrýva sa za tým asi toľko, že už nie ste v jeho očiach sexuálne príťažlivá.

Momentálne nechcem vážny vzťah: Lepšie by bolo, keby povedal rovno: „Nechcem vážny vzťah s tebou.” Ide o to, že sa mu nepáčite natoľko, aby s vami nadviazal vážnejší vzťah. Párkrát ste si vyrazili, ale uvedomil si, že viac nechce.

Práve som ukončil vzťah, nechcem teraz nič vážne: Chcel som sa s tebou len vyspať, aby som na ňu zabudol. Teraz som sa s ňou buď zmieril, alebo si mi na ňu nepomohla zabudnúť, takže budem hľadať ďalší liek.

Možno by bolo lepšie dať si prestávku, aby sme si ujasnili city: Chcem sa s tebou rozísť, ale chcem ti to trochu spríjemniť, aby si toľko netrpela.

Bolo by lepšie, keby sme zostali len kamaráti: Keby sme boli len kamaráti, bolo by to lepšie, pretože ma až tak veľmi nepriťahuješ a nie si to, čo by som teraz chcel. Samozrejme, kamarátmi nezostaneme, ale znie to dobre, nie?

Niečo také zažila každá z nás, nevymyslela som to. Nájdete to aj na www.kankan.sk





5 komentárov:

  1. Vážně píšeš o sobě? A ne o mně? Jinak nechápu, jak je možné, že máme tolik podobných zkušeností. Úplně se v tomhle poznávám. Hlavu vzhůru, snad i na nás někdo použitelný čeká :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Och, milujem, ako ironicky glosujes trpku realitu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mam najradsej takych tych "neviem, co chcem" alebo este takych, ze "mam priatelku, s ktorou to uz strasne dlho neklape, ale som prilisny slaboch s tym nieco urobit".

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja pouzivam ze "nie som pre teba vhodna" a to znamena ze "nie si pre mna vhodny" ale tak...to je take blbe, ne? :D

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením