Celkový počet zobrazení stránky

streda 16. mája 2012

I don't wanna work today

Zas ppc obdobie. Čo deň, to perla z úst mojich nadriadených a aj seberovných. Aj keď sa všetci tvária, že nejaká vertikálna hierarchia u nás nefunguje.
Mala som dva najkrajšie dni v práci hádam za celý rok. Kolegyňa, ktorú mám strašne rada, ale je to mierne rozrušená psychická troska, ktorej celá existencia spočíva v tom, že sa ľutuje, že nikoho nemá a že je už stará a bojí sa, že zostane sama, ale nerobí ani minimum preto, aby vôbec niekoho spoznala, išla na dovolenku. A šéfová ochorela. To je udalosť, pretože je niečo ako Terminátor, Robocop a Macgyver dohomady, vždy sa postaví a funguje ďalej. Po jednom záchvate kašľa, keď som mala pocit, že vypľuje svoje pľúca ako facehuggera, sa rozhodla, že tato to nejde a  zostala dva dni doma. Ale aby som sa netešila, nepovedala mi to dopredu.
 A zrazu som bola sama v kancelárii. Až som sa zľakla, ze si môžem robiť čo chcem a ako chcem. Samozrejme, v piatok pred odchodom nezabudla kolegyňa urobiť paniku, že nevie, ako to zvládneme bez nej, že chvalabohu, že tam nie som sama, ale že je aj šéfka ešte tam, lebo iba so mnou by to nešlo(mám rada takéto nenápadné naznačovania, že mi niekto neverí). A čuduj sa svete, išlo to. Všetko sa podarilo, letáky išli do tlače, catering a technika zabezpečená, pokecala som s grafikom úplne bez stresu a všetko ide.
Neviem, ako je to u vás, ale u mna v práci má aj podržtaska pocit, že je nenahraditeľná a že bez nej padne firma, hlavne, keď neuloží letáky, ktorých platnosť konci o týždeň na štvrtú poličku zdola vľavo. Dôležit(á)ý ako hovno na chodníku. Je to síce šovinistické, ale mám pocit, že priamo úmerne s počtom žien v kancli stúpa jebnutosť na pracovisku. Už dlhšie lobujem za to, aby ďalší kolega bol muž. Nielen preto, že by to vyrovnalo hormóny a mal by mi kto pomôcť s vláčením ťažkých vecí, ale hlavne by sme sa nezaoberali toľkými kravinami.

Keďže všetci vo firme musia robiť úlohy, ktoré ich nebavia, je predsa len ľahšie ich dať niekomu nižšie postavenému. Podo mnou je už nižšia iba turecké upratovačka, ale tá je outsorcovaná, takže sa to nepočíta. Milujem, keď sa mi svoje shitné úlohy snažia posunúť spôsobom, aby som mala pocit, že je to vlastne dôležité  a významné. Neviem, či vyzerám ako postihnutá, ale akosi im nedokážem uveriť, že keď sedím 11 hodín nad nejakou pdf verziu letáku, ktorý vymýšľal ani neviem kto a vyzerá hrozne od začiatku do konca. A keď mám nejaký problém, ako napr. že ministerstvo chce niečo v utorok, aj keď je to možné dodať až v stredu, tak namiesto toho, aby mi v robote povedali, čo mám robiť, keďže sú ostrieľaní, povedia vetu, pri ktorej sa mi otvára nožík vo vrecku: "skús porozmýšlať čo by si spravila". V preklade - neser ma, neotravuj, ja mám dôležitejšie veci. Rozhodnutá som už od začiatku, ale dve  hodiny počkám, aby mal dotyčný pocit, že som si dala prácu s jeho nonsens požiadavkom a potom poviem to, čo som vymyslela už ráno, teda že, keď to nejde, tak to nejde (zdravím Zdenku Prednú). A dostane sa mi odpovede, že prečo som sa rozhodla tak, správne je rozhodnú sa naopak.
Dnes mi zase podšéfová s materinským pohľadom mudrovala, ako ten posledný email, čo sme poslali ministerstvu nebol zlý, ale ona by ho napísala inak, že musíme dávať pozor na voľbu slov, aby sa ministerstvo neurazilo. A samozrejme potom prišla jej mantra "sprich mit mir". Má stále potrebu, aby som sa s ňu bavila. Keď to urobím a poviem, že máme problém a musíme ho vyriešite, povie, že nie je babysitter a mám to urobiť sama. Odpor bol zbytočný, tak som si ju vypočula. No a na konci som jej musela povedať krutú pravdu, že som to nepísala ja, ale jej nadriadená, takže sa môže sťažovať u nej. Ach, ten pohľad stál za to. Myslím, že sa cítila ako jedna moja kamarádka, ktorá chodila s frajerom asi 5 rokov. Raz išla s nami na týždenné školenie a frajer (Nemec) jej volal, že má pre ňu prekvapenie a nemôže sa dočkať, kedy jej to oznámi. Ona chudák natešená, že konečne ju požiada o ruku týždeň nespala, vznášala sa takmer. A potom došla domov, on ju nadšene vzal za ruku, odviedol do kuchyne, povedal aby zavrela oči a... ukázal jej novú mikrovlnku. Fail ... Asi takto sklamaná sa dnes cítila podšéfová. Ale ja som si to nemohla vychutnať 100%, pretože som periférne videla strechu na ktorej si to rozdávali 3 holuby a ja som si spomenula na blog od Lexy na túto tému. Ach Fruehlingsgefuehle.
Tak kurva fix, nepýtaj sa ma, ako to mám urobiť, ak chceš, aby som to urobila ako ty chceš.
Ušetríme si kopu stresu a trápnych rozhovorov, ak dostanem všetky potrebné informácie na začiatku. Nie som žiadna Laborrate a neviem čítať myšlienky. Ako povedal kamarát na pohovore do veľkej firmy - "toto nie je Hádaj na čo myslím". Teraz sa trochu cítim ako chlap vo vzťahu, ktorý tiež nechápe, že prečo je žena nasraná, keď hovorí, že nie je.
V práci docielia akurát to, že zase posielam životopisy ako divá. A počítam hodiny do zajtra, keď tu ako správni kresťania oslavujú zase nejaký zbytočný sviatok a ja vypadnem...

Info pre dnešný deň - dala som si 20km na bicykli a potom zjedla krabicu praliniek. 
Akosi nevidím zmysel:-D

17 komentárov:

  1. jaaaj hrozne som sa nasmiala...ne ze na tvojom nestasti ale na tej jebnutosti a desi ma ze coskoro ma to uz caka, zatial ma sere iba moja skola

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ty kokos, no ja som dnes rano zvozila babu co mi bakalarku viazala a snazila sa zo mna kravu spravit, tak som ju spucovala ze to za 15minut preod mnou zviazali, div ze mi este topanky nepobozkali pri odchode :D treba si vyburit emocie tam kde sa da, tiez by som potrebovala v skole veducemu nalozit, ze jeho pomoc je nulova, kedy za nim pridem, vtedy ma otvoreny vypis z katastra a venuje sa stavbe svojho domu, popripade sluchatka na usiach a s bratom sa zo svojho kanclu hra pekne wowko ... ale, kedze by som rada dokoncila skolu, odseru si to tam, kde si to mozem dovolit (samozrejme len ked si to zasluzia) ... take male vitazstvo, ale potesi :D ja by som inak asi nevychadzala dobre s tymi ludmi v praci, asi by som povedala co mam na jazyku :D myslim ze ten zivotopis nie je na skodu, len skusaj Sezka, snad sa podari najst nieco lepsie a potom im povies na rovinu co si o nich myslis a kam mozu ist ;) drz sa a dakujem za krasne komentare u mna, bohuzial sa neda odpisat, zas bojujem proti chybe "bad request" :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no problem, sa sustred na statnice a na hentoho oného, či mu to povieš alebo nie. Bad request sa vyriesi neskor :-*

      Odstrániť
    2. vies co? asi den potom mi napisal ze so mnou potrebuje rozpravat osobne o niecom dolezitom, takze sa bojim dna kedy pride ... aby to nebol ten posledny spolocny ... ani na to nemyslim radsej, lebo sa zblaznim :/

      Odstrániť
    3. no ja neviem moc radit, kedze moji chlapi boli bud trosky alebo autisti ale ak chlap povie, ze sa chce stretnut, brala by som to pozitivne. neznasaju sceny, takze ak by chcel povedat neico negativne alebo rozchod, urobil by to pekne zbabelo cez telefon alebo sms, proste tak, aby ta nemusel vidiet

      Odstrániť
    4. ani moj skokotitel mi nepomahal, ani pri bakalarke ani pri diplomke (mala som dvoch roznych, jeden horsi nez druhy), su to zmrdi a presne, najhorsie je, ze ich ani do pice nemozes poslat...jaj, nejak som sa rozsupla. no, proste je to neprijemne. :D

      Odstrániť
    5. :-D jaaaj to ani mne pri diplomovke nikto nepomohol. skolitel ani nebol na obhajobe

      Odstrániť
    6. dufam ze mas pravdu bejby :)
      a zeny, moj veduci by mi mal pomoct, kedze moja bakalarka je technicka a musim vytvorit a naprogramovat nejake zariadenie :D ved ja viem ktore auto je jeho, ak mi napise zly posudok! :D

      Odstrániť
  3. "Je to síce šovinistické, ale mám pocit, že priamo úmerne s počtom žien v kancli stúpa jebnutosť na pracovisku." - to máš maximálne pravdu! U nás vo firme sú samé baby (lebo manažér sa bojí soka), a to hneď vidíš, ktorá sa pohádala so svojím chlapom, ktorá má krámy, šu-šu-šu o tom, ktorá je možno tehotná, lebo sa cez víkend poriadne nažrala a teraz jej odstáva brucho... :P
    Uži si Mariahimmelfahrt či ako sa ten sviatok volá - teda myslím voľný deň, vďaka čomu budem mať aj ja zajtra v práci pokoj od DE zákazníkov ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a najlepsie je, ze pred kazdou ohovaracskou vetou povedia "nechcem nikoho ohovarat", "ja proti nej nic nemam":-D

      Odstrániť
  4. inak este - zenske kolektivy su otrasne, proste katastrofa, same intrigy a tak, som to raz zazila a bolo to hrozne.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. "Je to síce šovinistické, ale mám pocit, že priamo úmerne s počtom žien v kancli stúpa jebnutosť na pracovisku." :)))) tie tvoje blogy nemajú chybu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Musím se ti přiznat. Vždycky sem přijdu a říkám si: "jé, to je dlouhý článek, na ten si udělám čas až večer", ale pak si přečtu první větu a za 10 minut končím u té poslední. Jak ty to děláš? ;-)
    Šťastné dva dny v práci jsi měla, škoda, že jich bylo tak málo. Popravdě jsem už tak odvykla ženskýmu pracovnímu kolektivu, že by se mi asi moc špatně dejchalo.
    Fandím! ;-)
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Boze, Sas, toto keby som vytlacila a pripla u nas v praci na stenu, vela ludi by sa v tom naslo. Kokos a ta veta - porozmyslaj ako by si to urobila, tak to je akurat tak na infarkt. Boze, penim za teba, aj ked ja mam teraz tyzden dovo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Bože, pralinky <3
    Akože chudák ten chlap, čo kúpil mikrovlnku, asi nechápal, že sa nepotešila...či potešila sa? :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja viem, ze my zeny sme nechapave a krute bitches, ale prekvapivo sa nepotesila z mikrovlnky:-D

      Odstrániť

bolo mi potešením