Celkový počet zobrazení stránky

utorok 8. júla 2014

Vacation time

Decká ako sa máte? Leto v plnom prúde. Je tu 17 stupňov, stále prší a ja chodím v jarnej bunde. Proste leto jak má být. Bude zase asi 2 dni nad 28 stupňov a potom o tom budu dvojstranové články v novinách. Bola som na dovolenke na Sicílii pri 35 stupňoch, konkrétne v Catanii, pretože ja zásadne chodím iba tam, kde sú lacné letenky. Ak tam chcete ísť, choďte. Doporučujem. Šoférovanie je totálny chaos, ale ľudia sú milí a vôbec som nemala strach napr. z krádeží. Môj priateľ za volantom síce celý čas iba trúbil a používal výraz "Idiota" s úžasnou gestikuláciou a ja som ukazovala fakáča. V Taliansku pri parkovaní nikdy nezaťahujte ručku, vždy iba zaradiť prevod, aby vás niekto mohol pri parkovaní posunúť. A inak talianska klasika, pizza, pasta, zmrzlina a dobré nákupy. Ja som sa zamilovala do talianskej značky tašiek Carpisa.
A mali sme šťastie, prebudila sa Etna a videli sme ju ako dymí. je to teda riadne majestátne. a chodíte po tisícročnej histórii, rímske auditórium sem, stredoveký hrad tam.
Bývali sme zase cez www.airbnb.com ako obvykle. tentokrát u študentky dejín umenia, čo bývala sama v širšom centre Catánie v 7 izbovom byte. Boli sme úplne in media res. Pod oknami nám každú noc súložili mačky, ľudia vešali prádlo na okná a smrdeli odpadky. Ale aj tak bolo výborne. Giulia bola veľmi milá a otvorená, pocházdala z menšieho mesta, do ktorého nemala potrebu sa vracať a hovorila, že je jej v Catanii dobre a jediný, kto s tým má problém, je jej boyfriend. Prišiel raz a vyzeral ako slovenský obézny traktorista, takže sme pochopili, prečo nemá potrebu sa vracať.



 Caltagirone - mesto keramiky

Isola Bella

Syrakúzy
Jedného bolia oči z toľkého svetla


osamotená pláž s Etnou

Inak naposledy som písal,a že môj chlap má objednať auto. Samozrejme to nejak nevyšlo a ostalo to na mne. Ale na Sicílii sa oplatí mať úplné poistenie auta, niekto nám ho narazil posledný deň na pláži.

Moment, Nemecko práve strelilo Brazílii 5 gól. Síce nepozerám futbal, ale tá atmosféra jedného strhne.

Čo je najhoršie na dovolenke? Pre mňa prísť do práce a otvoriť emaily, kde sú iba sra.ky. Už pár dní predtým mám nervy, ako dlho mi bude trvať ich prečítať a riešiť bezvýznamné veci bezvýznamných ľudí. Inak ak to máte tiež, začnite tými najnovšími emailami, tie staré sú už aj tak vyriešené. a ak nie, poviete, že ste ich mali tak veľa, že ste si ho bohužiaľ nevšimli. Neviem, čo je horšie. študovať, mať čas a nemať prachy alebo pracovať, mať peniaze a nemať čas.

Mimo mainstream módy podporujem slovenskú alternatívu - Oféliine osudové tašky...za pár dní mi jedna príde, to budú Nemci čumieť. Takúto budem mať, ešte krajšiu. Síce bez Katarzie, ale aj tak.

 zdroj: (https://www.facebook.com/ofeliinetasky?fref=ts)

Ako trávite leto


12 komentárov:

  1. Oféliine tašky! Ďakujem, skvelý tip!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné fotky z dovolené. Já si teď zavzpomínal, jak jsme byli na dovolené v Nepálu, kde jsme to spojili s couráním po horách a nasáváním východní kultury. Hodně silný zážitek, který si určitě zopakuji, hned jak to půjde. Objevili jsme tam třeba houbu cordyceps, kterou místní využívají jako takový všelék od odřeného kolena přes bolení hlavy až po vážné nemoce. A hlavně taky jako prevenci. Prostě takový zázrak čínské medicíny. Škoda, že tady u nás se dá sehnat hlavně průmyslově vyráběná v prášku nebo tobolkách.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc hezké. Foals na konec cením! Sicílie je krásná, taky se nám tam moc líbilo. Půjčili jsme si tam auto a projeli skoro celý ostrov. Jen ty jejich silnice jsou občas peklo. Málem jsem tam urazili pneumatiku v díře, která nebyla moc vidět... Miluju na Sicílii hlavně tu kombinaci historie, architektury a zároveň krásných pláží a živého moře. A v neposlední řadě ji mám taky spojenou s Kmotrem a Mafií. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Přiznám se, že se docela těším na dovolenou k moři v nějakém luxusním hotelu. Minibar na pokoji, luxusní zázemí, drinky u bazénu... Holt teď to nějak poslední dva roky nevycházelo. Když byl čas, nebyly peníze, když byly peníze, nebyl čas a když bylo obojí, byla pandemie, která nám dovolila cestovat tak maximálně vedle do okresu a to někdy ani to ne. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. My jedeme na Sicílii na podzim právě kvůli levným letenkám, na to řízení se tedy těším, to bude asi nápor na nervy :-) ale Italové jsou skvělí, ti nám jistě odpustí i tu zatáhnutou ruční brzdu, když zapomeneme :-) zatím je léto opravdu v plném proudu a my si ho užíváme hlavně u bazénu, pořídili jsme skládací zahradní lehátko a to rovnou 3 kousky, tak jsou ty teploty hned přijatelnější.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Máme to úplně stejně jako je to u vás na dovolené. I my si také vezmeme čas od času spacáky, stany, čelovky a nějaké to základní kempingové vybavení a vyrazíme na túru někam do hor. Už jsme takto strávili dovolenou jak v horách v Chorvatsku, tak také v Rakousku v Alpách. Je to tam úžasné.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. My když jsme s manželem byli minulý rok na dovolené, tak jsme nakonec zvolili dovolenou na vodě a byla to dobrá volba. Neboť taková půjčovna lodí Lužnice nám poskytla vynikající servis. Opravdu jsme se skoro o nic nemuseli starat a měli jsme ty nejlepší lodě. Jsem tak ráda za skvělé služby.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jak to třeba děláte v zahraničí když jste někde v lese? Kde se vlastně ubytováváte? Já se totiž třeba bez celty nikam do přírody nevydám, přitom jsem ale slyšela o tom, že to plno lidí nedělá a dokonce i spí někde na hotelech. Tak to já bych za hotel nikdy žádné peníze vydávat nechtěla, fuj!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tak takový festival bych si já moc užila. Určitě by cestou nesměly chybět filtrační konvice a nebo nějaké vhodné přenosové nádoby na vodu. Já jsem unešená z toho, když si můžu někde v přírodě dát opravdu vodu z horského potoka. To je tak kouzelné”

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Domluvili jsme se s manželem že si pořídíme nová gravel kola ať to taky u nás v obývacím pokoji nějak vypadá. Stejně jako ti vrcholní sportovci tak i my si to bereme jako určitý obraz. Líbí se mi každým dnem dívat na něco, co mně dělá radost jednak pohledem, druhak výkonem.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Teď by mě teda upřímně zajímalo jestli tady někdo z vás používá produkty mepal a nebo jenom já jsem tak prozíravá a přišla jsem na to že na českém internetu a českém trhu se dá kupovat takové skvosty. To je ale dřina, co?

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením