Celkový počet zobrazení stránky

piatok 21. marca 2014

Znudená panda v kancli

Je piatok ráno, nikto sa ešte poriadne nerozbehol, to príde až neskoro poobede, keď sa človek bude baliť domov. Momentále mi to príde takmer nemorálne pracovať, pretože je tu taký božský kľud. Telefóny ešte nezvonia, káva je stále teplá a kecáme o kravinách.
Inak soms a rozhodla, že ukážem môjmu chlapovi nejaké slovenské filmy. Len vôbec neviem, čo by ho mohlo zaujať,  lebo slovenské filmy sú na mňa príliš. A hlavne tie staré (ok, žiadne nové nepoznám). V starých mi lezie na nervy tách 5 hercov čo sme mali, ktorý v každom filme hrali ako v divadle. Dramaticky šepocú, stále tam niekto plače a všetky emócie sú neskutočne afektované. Žiadne trápneho Pacha, ja ten humor nepovažujem za vtipný, smiať sa z toho, že niekto vypľúva alkohol a chytať sa z toho za brucho, ďakujem, neprosím. Alebo Nevera po slovensky...A z drám hneď vylúčim Orlie pierko a Medenú vežu, kde postavy bojujú so zlým osudom a inými postavami, ktoré majú pitoreskné mená ako Prašivec. Toto cudzinec nikdy nepochopí a inak ja tiež nie. Nikoho nechcem nútiť aby sa musel dívať na Dibarboru s jeho charakteristickým hlasom alebo Kvietika a Pántika. Ako keby sme nikoho iného nemali. A popri tom ešte umelecky onanovať nad tým, že to boli páni herci a že odvtedy sme takých nemali. Jasne, lebo ich bolo 9 aj s českými a boli obsadzovaní podľa zásluh socialistickému štátu. Môj český ex sa mana Slovensku spýtal, že prečo v slovenských filmoch všetci plačú alebo umierajú. A ja fakt neviem a tiež mi to lezie na nervy.

Ak sa niekto z vás nudí alebo chce prokrastinovať v práci, odporúčam stránku www.boredpanda.com, jediný magazín pre pandy. Je to stránky, ktorá ma nulovú faktografickú alebo edukatívnu hodnotu, je proste iba roztomilá.Máte aj vy nejaké fotoblogy, ktoré občas pozeráte?
Niektoré sú proste iba rozkošné ako tieto obrázky zvierat - porovnanie v detstve a teraz.




 A niektoré sú dosť ironické. Hipster anarcháni proti zväzujúcim pravidlám dnešnej spoločnosti- aha tu.


A niektoré sú proste iba pekné. Uznávam, že občas sú tie fotky gýčové a príliš sa hrajú s filtramy. Ale poteší.


Otec, ktorý fotí svoje deti trochu inak ako na rodinnej oslave je tu.




A keďže žiadna zima nebola, ešte krásne fotky zvierat v zime - viac tu.



Samozrejme, že je tam vždy výber fotiek, ktoré sú most powerful a bla bla. Ale niektoré fakt nútia k zamysleniu.

A firefighter gives water to a koala during the devastating Black Saturday bushfires in Victoria, Australia, in 2009


Inside an Auschwitz gas chamber



The Graves of a Catholic woman and her Protestant husband, Holland, 1888


Greg Cook hugs his dog Coco after finding her inside his destroyed home in Alabama following the Tornado in March, 2012

 




4 komentáre:

  1. keby som si to aj ja mohla v praci dovolit kym nezvonia telefony...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To máš ozaj ťažké s tými slovenskými filmami... napadla mi ale napr. Kým sa skončí táto noc a potom myslím, že oboch by vás príjemne pobavil starý Forman (Lásky jedné plavovlásky, Čierny Peter atď), v dobrých veciach rada prezentujem aj Československo ako naše :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pusť mu Až přijde kocour - tam hraje Emilia ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pakliže se v práci nudíte podobně jako na obrázku ta Panda, měli byste jen někam na dovolenou. Třeba v půjčovně lodí Lužnice vám půjčí super loď a budete se moc prohánět po nádherné jihočeské řece. Je to tam všechno tak krásné, no vážně. My to tam s mužem úplně milujeme.

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením