Celkový počet zobrazení stránky

pondelok 9. septembra 2013

Čo nové?

Čo je nové? Ani veľmi nič. Darlinga som si vzala na Slovensku, šokovou terapiou som ho zoznámila s rodinou a Slovenskom a jemu sa veľmi páčilo. Proste trip na divoký východ. Moje mesto mu prišlo roztomilé a mediteránne, ším som bola úplne pohoršená, pretože je to 5. najväčsia mesto dedina na Slovensku a to si teda vyprosím, aby ho nazýval roztomilým. Je to drsná džungľa, veľkomesto, kde sa lístok v autobuse kupuje u šoféra. Asi najväčší zážitok v ňom zanechal jarmok na sídlisku. Najprv ho ohromili paneláky, nikdy ich nevidel toľko pokope a neboli v nich žiadny Turci a potom kolotoč s názvom centrifúga, do ktorej sme išli, pretože mu prišla malá a sympatická. Po jazde, kde sa ma pýtal, kedy to už skončí, lebo to nezvládal mu prišlo tak zle, že sa ovesil cez zábradlie, na čo hneď prišiel týpek od kolotočov a milým "vypadnite, choďte choďte" nás vyprevadil. No čo už, slovenská pohostinnosť:-) Ale aspoň vieme, že nebude pilot. Celkovo to dopadlo fajn, nemusela som sa až tak hanbiť tu, normálne sa s ním ľudia v obchodoch dohovorili po anglicky a občas lámane po nemecky, nonstop niečo jedol, niečo typicky slovenské, čo nebolo ani ľahké, ani diétne. Hrdo som ho vzala do Gio Caffé, vyhláseného široko ďaleko, v každom slovenskom hipster magazíne oslavovanom a on bol z toho rozpačitý. Najviac sa mu páčilo v reštike, kde na okne trónila vypchatá líška v kostýme poľovníka (čo je inak morbídne) a menu stálo 4,70€. Ani policajti nás nezastavili, ani nepokutovali z čoho som mala strach, kvôli hororovým príbehom, čo sa deje, keď má človek zahraničnú ŠPZ.
A najväčšie zážitky? Na Letisku Sliač varená kukurica a výhľad zo Zobora.

A na oplátku som bola pozvaná na švábsku svadbu jeho kamaráta, ktorého neznášam. Svadba bola nudná a ženích sa potil tak neskutočne, že s ním nikto nechcel tancovať, pretože to bol puch, že by jeden upad. A na konci predviedol striptýz.:-)










4 komentáre:

  1. liska v kostyme polovnika? :DDD neeeeeeeeee to je definicia cynizmu!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak super, že sa všetkým zúčastneným páčilo :) a rodina čo? vedeli sa po nemecky dohodnúť či nohami rukami? už ste prišli na skvelé vychytávky ako Poháre- Pohaare? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Koniec ma pobavil :D Asi mali na pozvánku napísať - doneste si plynové masky :D
    A ta líška poľovník, no fujky.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pohaare :D to nepoznam, umrem, hned to musim ist povedat nejakemu nemcovi :D

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením