Celkový počet zobrazení stránky

sobota 16. marca 2013

Krátka typológia

Toto zhrnutie je čisto subjektívne tak si prosím odpustite komentáre... ale môj frajer je iný alebo ale to nemôžeš porovnávať, lebo viac zarábajú.

Keďže som v Nemecku, pravdepodobnosť, že stretnem nemeckého muža sa dramaticky zvyšuje. Mne sa inak Nemci veľmi páčia. Na rozdiel od slovenských Kartoffelgesichtov sú upravení, sprchujú sa každý deň a aj trenky si menia častejšie ako iba vtedy, keď ich človek môže zlomiť. Holia sa všade tam, kde sa chlap holiť má a nepríde im to gay. Nežijú v 35 v detskej izbe doma v paneláku u mamy, ale v podnájme, aj keď ich to veľa stojí.

Typický Nemec okolo 30tky sa volá Matthias, Christian, Florian alebo Bastian. Tu na juhu je buď inžinier, čo robí niečo s autami v Mercedes alebo Porsche alebo navrhuje nejaké serepetičky pre Bosch. Jedno aj druhé je dobre platené, ale samozrejme on má pocit, že sa nemá tak dobre.
S tým súvisí aj randenie. Nemci sú slušní a zdvorilí, ale vôbec nie galatní. Švábi ešte horšie. Pokojne sa na ženu pozerajú ako sa teperí s niečim ťažkým, jednou nohou sa snaží vykopnúť dvere a druhou vyzerať dobre. Ale nepomôžu jej. A vo vlaku mi pomôžu iba vtedy, ak sa dostatočne intenzívne na nich dívam a im je trapné to potom ignorovať.
Síce všetci tvrdia, ako ženy oslovia (kecajú) a ako ich pozvú (nepozvú). Ja keď idem na rande tak sa vždy !!!! ideme prejsť. Akože kurnik v zime sa chodíme prechádzať(typ Spaziergänger). Pretože vraj káva v kaviarni nechutí tak dobre. Myslím, že ich skôr odrádza tá vražedná cena 2,5€. Prechádzka je tá naj low budget alternatíva. A čo je najhoršie, im to nepríde vôbec trapné. Keď potom na rovinu poviem, že by bolo fajn ak by sme si niekam sadli a že keďže chcel ísť na rande, tak by ma mohol pozvať, tak sa začudovanie pozrie a povie, že mám emancipáciu. To hej, ale to neznamená, že sa budeme k sebe chovať ako hovädá. A tým pádom sa chlapci diskvalifikujú hneď. Tých trápnych momentov "spolu alebo každý sám" platiť som zažila až až. Takže pri rande s Nemcom majte pri sebe vždy hotovosť. Človek nikdy nevie... teda vie:-) Myslela som, že pravidlo, kto pozýva, ten platí, je univerzálne.
 A s Nemcom, ktorý má auto (a to majú asi takmer všetci) sa vždy stretnete niekde, kde je blízko výjazd na diaľnicu. Žiadne praktické miesto v centre alebo v zástavbe... ale diaľnica musí byť blízko. Ale zase nemusíte mať strach, že by sa rande pretiahlo do noci... odchádza sa pred 19.00 aby sa stihla pozerať Bundesliga.

A potom je druhá alternatíva. Ak nechcete piť kávu v kaviarni, tak vám navrhne, že môžete skúsiť kávu u neho. A to vieme čo to znamená. To sú Zumirnachhausegänger.
Aj keď som už stretla úplný morálny suterén, čo chcel piť kávu u mňa(typ Zudirnachhausegänger).
Všetci chcú niečo vážne, čo v ich reči znamená... stretávať sa 2x do týždňa u ženy, aby nemuseli prevliekať obliečky.

No ale každopádne, presne takto sa chovajú aj Slováci až na to, že tú hygienu majú horšiu. Takže prašť jak uhoď.


5 komentárov:

  1. akoze tie dialnicne vyjazdy, to myslis mitfahrgelegenheit; mna s tym hrozne seru...boha oni maju auto a boli by niekde za 5 minut ale ja sa musim 40 minut jebat na koniec mesta o 6 rano...uf.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Musíš bohužel uznat, že některá klišé jsou pravdivá. Němci jsu vážně lakomí. A když mě někdo zve na rande, chci, aby to také pozval (vždyť já to zase otočím někdy jindy). Ale to oni ne. A jak je potom trapné, když řekne, že platit zvlášť. A sice chápu, že v Německu jít na večeři není úplně levné, tohle jejich šetření a procházky atd. mě nehorázně vytáčí. Tak chce mě zbalit nebo ne? Pokud ano, tak ať se taky trochu snaží. A s tím pomáháním, táta jednou dokonce oslovi vynadal, jak se chová a jestli mu jako není blbý se na mě jen koukat, jak se tahám s těžkýma věcma a vůbec nepomoct. A s emancipací ať na mě nechodí. Ve své podstatě mám Němce ráda, ale jako Žena se vedle nich necítím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne si to vystihla. vedla nich musi byt zena vlastne chlap

      Odstrániť
  3. pravdu máš. najhoršie je, že takíto Bosch-ovci sebe veľmi radi dožičia, najdrahšie, najlepšie hodiny, mobily, handry, kaderník, kde len sušenie vlasov 10 evri vyjde, a keď si žena (chudera emancipovaná) zaželá posedenie v kaviarni, večeru v reštike, čo i len zmrzlinu, tak už je "ale nie... musíme šetriť" :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je zajimavý, já jsem dřív v Německu trávila každý prázdniny, protože tam žije část mojí rodiny a vždycky to pro mě bylo jako dream land na chlapy..:D Vždycky mě všichni všude zvali, všechno za mě zacálovali a ještě byli superhezký, uhlazený a galantní.. tak teď uvažuju, jestli jsem měla jen kliku nebo jsem to viděla v superlativech, ono co si budem povídat, češi na tom jsou možná ještě hůř než slováci :/ Proto miluju cizince, sou prostě jiný.

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením