Celkový počet zobrazení stránky

streda 22. augusta 2012

Vo vate

Nie že by som sa chcela stále sťažovať. Ale znie to lepšie ako hovoriť, ako je všetko vlastne normálne. Včera som isla naštvaná z prace, pretože v kancli majú všetci bud dovolenku alebo nejakú smrteľnú chorobu ako napr. prechladnutie z klímy, takže zase robím strašne kvalifikované k.....tiny veci.


Ale nakoniec sa všetko na dobré obrátilo, pretože čo? Pretože mi nemecký štát poskytol peniaze. Za prvé - vrátili mi dane . skoro som sa rozplakala nad oficiálnym listom. Nielen preto, ze mi niekto niečo dal, ale aj preto, že mi došla pošta a mala som pocit, že niekto na mna myslí. Poznáte to, v dnešnej dobe sms a emailov a fcb je aj taký list z daňového úradu fakt cool. Každopádne - dostala som naspať 3,13€. Teda, nie úplne, dostanem ich až vtedy, ked osobne prinesiem podpísanú žiadosť s mojím bankovým účtom, aby mi sumu mohli previesť do 30 dní.
No a druhou správou dna bolo to, že mi Deutsche Bahn vrátili čast ceny lístku, ked ich vlak meskal o pol noci asi 85 minút niekde v riti sveta v Göttingene a ja som sa dostala do Brém asi o jednej ráno. Išla som za kamarátkou, ktorá dopisovala diplomku a riadne jej z toho preskakovalo. Ale ako trefne poznamenala "kým ti prídeš do Brém, ja diplomovku aj obhájim".
Na stanici som si posedela so sockami, takými nemeckými,  čo mali účes na Jágra a sandále s ponožkami (cítila som sa ako v Prahe, ach) a vzala som nejaký nocák. Vedela som iba zastávku a kamarátka, ktorá mi prisahala, že idem asi zle, mi doporučila spýtať sa šoféra. Ja sa neznášam pýtať na hocičo, príde mi to mega trapné, aj ked to tak nie je. Ale tak urobila som to, na čo mi šofér este vyšiel z kabíny a na poslednej zastávke ma doprovodil až pred byt kamarátky a ukázal mi, že za rohom býva, že mám prísť. Takto to dopadá, ked si kúpite lacné tričko za 3e z Pimkie, ktoré je priesvitné a kvalitné asi ako vietnamská handra na podlahu a vidno podprsenku. No proste sex sells.
Deutsche Bahn mi zo 160€ lístku vrátili 15€. Teda zatiaľ mi o tom prišiel iba list a žiadne peniaze.
Som proste pri zdroji a môžem si užívať - jednu kávu napr. Ale inak som na tom asi takto...

A kto je na tom rovnako, ruku hore.




4 komentáre:

  1. neopovaz sa kupit si smartfon, lebo ta nedojdem kuknut :D ak tam budeme sediet a ty kukat do mobilu, tak zbalim nemcov (viac) a ani o jedneho sa nepodelim :D
    neznasam to, ked to ludia robia, stale cakam ze si uz ivedomia ze su trapni, ale stale nic.
    a aj u mna peniaze prichadzaju a odchadzaju a odchadzaju a odchadzaju...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. U mna peniaze iba odchadzaju. Mozno je to tym, ze som lakoma a karma mi to takto oplaca...ale ako mozno byt stedry, ked som chudobnejsia jak vsetky kostolne mysi sveta?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mna to s tymi HTC-ckami a podobnymi blbostami nehorazne otravuje, lebo ked sa s dakym bavim, jemu furt chodia smsky alebo jake veci sa tam pisavaju a ja mam pocit, ze som nudna a nebavi ich co hovorim (co kludne moze byt v tomto obdobi aj pravda, preto ma to desi este viac :D) :-/
    a co sa penazi tyka... predvcerom som sla s kamoskou na obed v domienke, ze daco v tej penazenke aj mam, no ked doslo na platenie tak mi jeden posmatlany gastrac fakt ze nestacil a citila som sa jak najväcsia trapka sveta :-/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak jasně, peníze se musí točit! :) Já teda nakupuji hodně různé IT gadgety, které mě baví. Něco si nechávám, něco pak prodávám. Ale nakupuji levně na slevových portálech nebo s vouchery na slevy. To mi přijde hodně fajn, že tam člověk ušetří až 20 nebo 30 procent, když vychytá pěknou slevičku. :)

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením