Celkový počet zobrazení stránky

pondelok 18. júna 2012

Výmena prístroja

Skončil hokej a ja že konečne sa bude dať baviť s ľuďmi o inom ako o športe. Teda s ľuďmi na Slovensku. V Nemecku bol hokej každému totálne šumák. Ale ono eeee, začal futbal. To je v Nemecku niečo ako u nás Silvester. Všetci sú hluční a preukazujú emócie. Na Nemcov nevídané. Normálne neplatí, že Ordnung, Disziplin und Sauberkeit. Fakt aj dózu odhodia a nevrátia ju, aby dostali zálohu. A keďže im to ide fakt dobre (lebo Robben hrá teraz za Holandsko, hehe), tak sa môžu vykričať. Keď včera porazili Dánsko, nastúpili vuvuzely a ak by boli vuvuzely v roku 1939, určite by na nich trúbili po ohlásení útoku na Poľsko. A potom sa dejú aj veci nepríjemné, ako napr. že je načúrané vo výťahu. Na Hlaváku v Prahe by ma to nepobúrilo, ale tu som zostala šokovaná. Určite to ale urobil nejaký cudzinec:-D
Na pár dní teraz prelomia Nemci svoje zvyky.
Ako mi povedal vo vlaku kamarát mojej platonickej lásky (mimochodom dala som inzerát na web) - Nemecko je krajina, kde aj stromčeky rastú v rade (to sme zbadali hneď pri prechode hranice do Bavorska z ČR). Pretože čo? Pretože Ordnung muss sein.
Všetci tu behajú v národných farbách, aj distingvované dámy z kancelárií, aj Turci. Ja fandím mimochodom Čechom. Ako vždycky.
Nemám TV, ale ani som ho nepotrebovala, aby som zistila, že Nemci dali gól. Kričia tu susedia a nikto sa nesťažuje a nevolá políciu. Potom si do polnoci (nie dlhšie) vytrubujú na svojich VW Polo a Golf a malých bávach.
A keďže sa všetci sústredia na futbal, práca ide trochu bokom. A aj osobný život. Moja chladnička sa pokazila. Dostala emotívny melodramatický výlev a vyzerá, že sa už nebude dať opraviť. Pretože ju málo ľutujem a mám požiadavky. Holt, nejak neberiem autistickú poruchu prístroja ako poľahčujúcu okolnosť, ale ako znak mierne blbosti, ktorá neospravedlňuje. Nechápete? Nevadí. Rada hovorím v inotajoch. Chladnička sa kazí v pravidelných intervaloch každý mesiac a trochu mi to lezie na mozog. Preto:


 Bude proste načase vymeniť prístroj. Tieto prístroje sa ale ťažko zháňajú. A ak sa aj nejaký nájde, nastupuje test kompatibility. Najkazovejšie modely sú inak okolo doby 30rokov.

 Dovolenka na Indiu stále neschválená, ale už sa idem dať očkovať, takže jupí. A keď to nevyjde, aspoň sa nenakazím žltačkou v MHD.

Update: bola som u lekára (je to Slovák, haha) na zaočkovanie. Samozrejme to posral, zaočkoval ma proti tetanu (ktorý mám) a týfusu (ktorý nemám) a nedal mi hepatitídu. Ale keďže je Nemecko fajn, zaplatí mi to Krankenkasse, len si vybrať termín.

7 komentárov:

  1. Vyhod chladnicku a zaobstaraj si novu. ASAP a bez inotaju. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No, ked tu chladnicku nebudes furt otvarat, tak vydrzi studena aj ked sa pokazi, ne?
    Ja som sa dnes tiež očkovala :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A diky za milé komentáre, cením si to!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. zena zena, ved sa prisposob a chod hladat novu (ne)platonicku lasku do barov ked sa hra a oslavuje :D podla mna dost vela obeti v podnapitom stave :D:D:D ked sa zadari, tak ani chladnicku nebude treba, pouzijes tu jeho :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ked sa moja chladnicka tvari, ze je jej to jedno, ziarlila by

      Odstrániť
  5. posli ju do srotu. a ako uz stokrat som povedala - nemci, nemci su buducnost! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vůbec nám nefandi, si to kluci nezasloužej :D Je povolené dostávat v německém MHD žloutenku? Nevěřím. Ale doufám, že ti dovolenou schválí, chci ti pak okupovat blog a číst o Indii

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením