Celkový počet zobrazení stránky

sobota 23. júna 2012

Parfém - John Galliano Parlez-moi d'Amour

Výýýýýplata. A v Nemecku začínajú výpredaje. Mala som chuť na nejakú sviežu vôňu a v podstate sa v nich veľmi nevyznám (mám svoje stálice ako Moschino) a prídem do obchodu a tam skúšam. V Galerii Kaufhof majú také ľudové oddelenie parfumérie, kde sa mieša YSL alebo Lancster s Naomi Cambell. A vždy tam majú oddeleni parfémov za 19,90E. Väčšinou sú tam dokola Biotherm, Joop, Chopard Wish atď. Ale dnes tam bol parfém, z ktorého flakónu som bola unesená hneď ako som ho videla. Je to
John Galliano Parlez-moi d´Amour. Myslím, že odkedy Johna vyhodili pre jeho náckovské kecy od Diora, len mu to prospelo. Tento parfém inak uviedol na trh už v roku 2010.

Parfém (ja mám EDT, aby som sa vyhla nedorozumeniam) je pomenovaný podľa piesne Edith Piaf  "hovor mi o láske". Celý flakón je koncipovaný ako zamilovaný list. Začína to však už krabičkou, na ktorej je nakreslená obálka (mimochodom s rozkošnou známkou a pečiatkou) a zo zadnej strany je anglický nápis "a kvôli tomu ti píšem, láska moja". Ako sorry, ale geniálny marketingový ťah. Som zostala pri tom stáť v parfumérii hneď a roztápala sa.


A flákón je podľa mňa strašne sympatické umelecké dielko. Sklo je v tvare obálky, na vrchnáku je zase vyrytý nápis "a kvôli tomu ti píšem, láska moja" a na prednej strane opäť známka. No proste rozkošné. Absolútne ženské.





Väňa je jarná a kvetinová. Mierne sladká a príjemná. Základ je ovocný (čučoriedky) a je tam silný vplyv ruže. Ale u niektorých žien je podľa mňa riziko, že sa pri svojej snahe o sviežosť bude zdať trochu ako osviežovač vzduchu na toaletu. Ale mne sa veľmi páči.
Vôňa má evokovať prvú lásku, perfektnú, mladú a bezstarostnú. A podľa Galliana má ešte povedať príbeh dievčaťa a chlapca a ich prvého bozku.
Základ je z indonézskeho pačuli, citrusov a mošusu. Srdce pozostáva z tureckej ruže, levaduľového oleja a arabského jazmínu a hlava z čučoriedky, zázvoru a bergamotu. Hm, na čo všetko sa dá čučoriedka použiť. Vôňa vonia intenzívne po ružiach, flákonik je ružovkastý, proste čistá romantika, ale zas nie vtieravo sladká.
Vôňu navrhla parfumérka Aliénor Massenet. Na trhu sú momentálne tri varianty:
Parlez-moi d'Amour EDT


Parlez-moi d'Amour Eau de Parfum




Parlez-moi d'Amour Eau Fraiche





Majú rovnaký flakón, ale každá má inú farbu a kvôli rozoznaniu aj inú známku na flakóne a malú pečiatku na krabičke.


Ak máte možnosť, vezmite si aspoň vzorku a enjoy. Ja sa teraz neviem ráno nikdy rozhodnúť medzi Johnom a YSL Young Sexy Lovely.

10 komentárov:

  1. oooo fakt vyzerá rozkošne! škoda že sa to cez nedá oňuchať :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten obal je nádherný, fakt to dobre vymysleli 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej, myslím, že mi bude ľúto potom flakón vyhodiť:-D

      Odstrániť
  3. aj ja chceeeem :( ach jo, ja len take smejdy mam :D raz kd budem zabat si aj ja kupim a budem vyvoniavat krasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadají skvěle! Tipuji růžový na sladkou květinovou a zelný na svěží letní vůni... Úplně je cítím!:-)

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť
  5. uz jenom ta lahvinka vypada senzacne

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tie obaly su podarene, suhlasim, ze flakon je skoda vyhodit.)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ach krásne flakóny .. a pekny príspevok :)
    http://purpurovalastovicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já momentálně miluju DKNY be delicious :)

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením