Celkový počet zobrazení stránky

piatok 9. marca 2012

Šampón Blütezeit Bio Mandel - Fail

Keď som sa po dlhej dobre zase raz dokopala ísť cvičiť v sobotu, tak som si pobalila všetko, čo potrebujem a vždy je z toho stredne veľký batoh. Tepláky, tričko, uterák, rezervné spoďáry, ponožky, tenisky, flip flopy do sprchy, fľaša vody a batoh je plný. A samozrejme som zabudla na šampón. Keďže pred posilovnou je supermarket, zastavila som sa tam, že kúpim nejaký "emergency" šampón. A samozrejme, oslnená západonemeckými neónmi (:-)) som sa nadchýnala nad biokozmetikou. Zaujal ma šampón Blütenzeit (už len ten poeticky názov, že čas rozkvetu) a samé eko, bio logá ma proste presvedčili, že to musí byt dobré a vlastne je to balzam na moje vlasy, zničené množstvom škodlivín vo vzduchu a okolí (bla bla bla, veď to poznáte). A milí moji, toto si nikdy nemyslite.
Ak by ste na túto značku niekde na Slovensku alebo v CR uvidíte (nepredkladám, tu sa predáva v supermarkete Netto) tak sa jej vyhnite oblúkom. 

Ten šampón je taký dryák, to ani nie je možné. Tento mandľový mal byt na citlivú pokožku, ale už pár minút po umytí na začala neuveriteľne svrbieť hlava a koža bola tak vysušená, že mi okamžite naskočili lupiny. Ale toľko, že sa proste pri každom pohybe hlavy okolo mňa udiali malé biele Vianoce. Úplne mi to rozhodilo pokožku hlavy a ešte som stihla ísť do YR, kde som si kúpila môj záchranný šampón a po tom ako som dorazila domov, som si musela týmto šampónom opäť umyť hlavu aby sa mi koža ako tak upokojila.
Veci k veci: konzistencia je mierne tekutá a vôňa príjemná, ale vôbec nie mandľová.
Proste fail a ide hneď do koša. V tomto smere bio kozmetika zlyhala. A najhoršie je, že má celkom dobré recenzie.





zdroj: basicluxuries.blogspot.com

Zloženie: Aqua, Glycerin, Lauryl Glucoside, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauroyl Sarcosine, Prunus Amygdalus Dulcis Extract atd

9 komentárov:

  1. no tak to je o ničom taký šampón! ja bio šapmóny ani nekupujem som verná svojej Schaume 8) ale aspoň viem, čo si nemám určite kúpiť...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Týjo, na pohled vypadá dobře, rozhodně bych si netipla, že to je takový děs. Sice na něj asi těžko narazím, ale kdyby přece jenom, vzpomenu si na tebe :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Začínám být z eko a bio kosmetiky rozpačitá. Pár věcí od různých značek jsem zkusila. Něco bylo v pohodě, něco děs. Jakože v pohodě, že to fungovalo. Žádný zázrak se nekonal. Často mi některé věci prostě nefungovaly. Třeba balzám na rty z lush mi celkem brzo zežlukl, špatně se mazal a moc nepomohl, tuhý šampon od nich ušel, ale kopřivový laciný, co seženu u nás v každém marketu za 30 Kč udělal stejnou službu. Krémy taktéž. NNa mé mastné pleti se zázraky nekonají. Když už teda eko bio, umeju si pleť heřmánkovým odvarem, udělám masku z tvarohu a to je tak asi vše.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No, mě by spíš odradilo to Netto, kvalita některých výrobků tam je pochybná. Jinak si myslím, že jsi jen měla smůlu. Je to stejné jako s jakoukoliv jinou kosmetikou, něco vyhovuje, něco ne. A každému něco jiného. Já používám hlavně přírodní kosmetiku, tedy téměř výhradně (kvůli netestování na zvířatech) a člověk musí hledat, to co mu sedí. Já třeba používám bio šampon i Haarkur od Alverde a jsem spokojená. Mě zase naopak nedělají dobře produkty, kde je chemie, mívám často alergické reakce.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neviem ja mam netto rada, myslim si ze v Nemecku je Aldi, penny, Lidl a Netto uplne na rovnakej urovni. Edeka a Rewe su prilis drahe a inak tu nic ine nie je. Len som bola prekvapena, lebo fakt to ma dobre recenzie.

      Odstrániť
    2. Nemohlo to být zkažené? Nebo alergie na nějakou složku? Jako je fakt, že výhoda těchto výrobků je netestování. V tom souhlasím s potvůrkou.

      Odstrániť
    3. neviem, ja sa snazim tuto kozmetiku kupovat lebo netestuju, ale je naozaj problem najst napriklad dobry sampon. CHemia je svina ale casto dokaze odstranit alergicke reakcie.ja mam viac alergii na biokozmetiku ako na normalnu:-/

      Odstrániť
  5. :D sorry...ale je to strasne zlate. nemci su podla mna posadnuti bio a eko vecami, neviem co im je.
    inak moj sen je odstahovat sa zo slovenska a najlepsie do nemecka alebo tak...ako sa ti tam zije?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja mam Nemecko velmi rada. Ale nie tu, kde zijem. Chcem ist do vychodneho a najlepsie do Berlina. Aj sever je v pohode. Ja zijem v Badensku a podla man s Bavorskom je to najvacsi shit. Neprijemni, arogantni ludia, pre ktorych si menej ako hovno na chodniku. Vsetko je drahe a zas az tak super to tu podla mna nefunguje a v niektorych veciach ako napr. wifi internet su 100 rokov za opicami. ich jedina vyhoda je to, ze je tu vela prace a relativne dobre platia. Ale moj cas v Potsdame a v Berline, kde som mala praktikum v Bundestagu bolpo uzasne a chcem sa do Berlina vratit, len ej to tazke pre ludi s humanitnycm vzdelanim

      Odstrániť

bolo mi potešením