Celkový počet zobrazení stránky

štvrtok 16. februára 2012

Zimná nádielka

Ani neviem či mám rada zmeny. Väčšinou nie. A nikdy nie vtedy, keď mi neprinesú nič výhodné. Akosi nezastávam názor "všetko zlé je na niečo dobré". Ale niektoré zmeny sú príjemné. Hlavne tie povrchné. Ako napr. to, keď zatvárajú obchod, pretože ho idú prerábať. A všetko musí von. Vtedy sa človeku zmena fakt vyplatí.
No a teraz v Stuttgarte vypredávajú Yves Rocher, pretože ho budú dva týždne prerábať. Počas mojej obednej pauzy sa pohybujem v rádiuse asi 250m od môjho pracoviska, ktoré je kúsok od hlavnej nákupnej ulice a keďže už mám tú ich zákazníčku kartu, vždy tam zablúdim. Teraz ma chytili veľmi ľahko. Vonku mali košíček s kartičkou 70% zľava a vo vnútri čistiace mlieka v cestovnom balení 50ml za 1e. To je takmer baťovská cena a hrozne zákerná. Človek si povie - euro sem, euro tam :-D

Mlieko má príjemnú konzistenciu, ale na môj vkus vonia príliš po uhorkách. Uhorky sú po ryži nalepenej na lyžici v hrnci druhá najhnusnejšia vec na svete. Nemá to žiaden dôvod, je to proste tak. Ale naspäť k mlieku. Je to štandard. Príjemné, prečistí a pleť je chvíľu hladká.


 No a keď už všetko vypredávali a bola to jedinečná šanca (aspoň tak to tvrdila predavačka, ktoré okrem toho medzi zákazníkmi rozsievala paniku typu "malinová rada sa už NIKDY nebude vyrábať, musíte to kúpiť dnes, inak to už NIKDY nezoženiete), tak som kúpila aj hrozne bio sa tváriaci a hašlerkovsky voniaci antiperspirant Verbena. Na deodoranty od YR som mierne úchylná, aj keď som si istá, že sa dajú nájsť kvalitnejšie výrobky. Aj keď píšu antiperspiranty, sú to deodoranty, pretože poteniu nezabránia. Majú však veľmi príjemné, originálne a nevtieravé bylinkové  vône, ktoré nevoňajú chemicky a ja si proste pri nich nemôžem pomôcť.
Tento je tekutý guličkový antiperspirant, takže nič pre ľudí, ktorý sa ráno chcú rýchlo obliecť. Ako som spomínala, nezabráni poteniu, ale vôňa vydrží dlho a je celkom intenzívna. Dnes ma podržal, keď som mala oblečené polyesterové šaty. Na obale výrobca tvrdím že vydrží 24 hodín, ale ja som k týmto údajom skeptická. A okrem toho sa sprchujem :-D

zdroj: yves-rocher.sk

V mierne odlišnom dizajne sa predáva tento antiperspirant na Slovensku. Len cena je príliš odlišná. 8,5e za deo, ktoré pri plnej cene v Nemecku stojí 1,95e??? V ČR sa predáva za 139Kč čo je asi 5,5e. Vážne nechápem takéto neuveriteľné rozdiely, ktoré vôbec neodzrkadľujú náklady.

Ako píšem v mojom profile, jedna vec ma hrozne trápi :-D Nedokážem si namaľovať očnú linku. Strašne rada by som mala líčenie ako Adele, ale skúšam to už od puberty a proste to nejde ani tvrdým ani mäkkým hrotom. Bez problémov sa presťahujem o 1000km od miesta bydliska. No očná linka je nad moje sily.
V Schleckerovi (ktorý mimochodom v Nemecku vyhlásil bankrot a vyzerá to tak, že jeho predajne budú postupne zatvárané) som objavila očnú linku Fairwind. Už od pohľadu vyzerala lacno a aj bola celkom lacná  - 2,99E. Páčil sa mi šikovný aplikátor, ktorý sa dá poskladať z vrchnáčika.
Farba má mať gelovú konzistenciu, podľa mňa je to skôr hustejší krém. Mám dosť vráskavé viečka, kde mám veľa kožných záhybov a preto je pre mňa nemožné urobiť si linku na jeden ťah. Kožu si musím napínať a postupne maľovať linku, čo vyzerá extrémne debilne, pretože nie je jednoliata. Pri tejto som bola dosť spokojná so štetcom na aplikátore. Linka vyzerá síce stále ako po epileptickom záchvate, ale aspoň sa sama seba nezľaknem, keď sa pozriem do zrkadla. Už som len polovičný Šáša Krusty :-D
Ak sa dostane do ČR alebo SR, môžete ju na skúšku kúpiť. Myslím, že cenovo a kvalitatívne bude niečo ako Essence alebo Catrice. Nedostala som alergickú reakciu, nevyplakala som si oči, takže celkom dobre.
Je to značky Marabu cosmetics z Nemecka (haha, zase paradox, marabu je druh bociana požierajúci mršiny - niektoré značky by sa vážne mali zamyslieť nad svojim marketingom).



 A no highlight of the day - zapredala som sa čertovi. Teda Facebooku a L Occitane. Potvrdila som, že sa mi páči ich stránka na fcb, zadala som môj email, ktorý požívam na spamy, počkala som dva týždne a potom som sa z ich profilu zase odhlásila. Síce získali moje údaje, ale ja som hypoteticky ušetrila 7E. Dostala som totiž na email kód a v predajni som si vyzdvihla zadarmo krém na ruky. Normálne by ma stál 7e. Normálne by som do tej predajne ani nešla:-D
Ešte som ho neotvorila, takže vôbec neviem aký je. Ale za tú cenu by som prosila, aby bol kurva dobrý.

zdroj: http://br.loccitane.com

Začnem ho používať, keď dopoužívam momentálny pohotovostný krém, ktorý som si kúpila v lekárni, keď som nutne potrebovala namastiť ruky v mrazoch. Zatiaľ som spokojná. Je veľmi mastný, takže po použití, človek nemôže takmer nič chytať. Ale vydrží dlho a vytvorí intenzívny film na pokožke.


zdroj: http://www.frische-erleben.de

1 komentár:

bolo mi potešením