Celkový počet zobrazení stránky

streda 8. februára 2012

Tip v Nitre - Čokoládovňa BON PRALINE

Toto je info o čokoládovni v Nitre, takže tí, ktorí sem nemáte cestu, môžete prestať čítať.


V januári som bola opäť niekoľko dní v Nitre. Vždy, keď som doma, tak tento čas nie je veľmi oddychový ale celkom plný. Je treba navštíviť kamarátov, obehať úrady a podobne.
Bývam peši kúsok do centra a vždy keď sa dostanem do mesta, pozriem, aké obchody vznikli a zanikli. Pešia zóna síce vyzerá pomaly ako ulica duchov a je to veľmi smutný pohľad. Ale s priateľom sme úplnou náhodou zablúdili do dvora na Štefánikovej 51, vo dvore oproti OD Tesco (občas mám pocit, že polovica centra je oproti OD Tesco :-)) Prešli sme okolo skrachovaného outletu a obchodu s ľudovoumeleckými výrobkami, kde nakupujem, keď chcem priniesť niečo typické pre kolegov, popri krčme, ktorá je tam hádam ešte od socializmu a našli sme tabuľu, na ktorej bola reklama na čokoládovňu. Bol to malinký obchodík, nie väčší ako kúpeľňa. Miesta, ktoré objavíte náhodou, sú väčšinou najlepšie. Prosím nemýľte si Bon Praline s Bon Bon na Svätoplukovom námestí.
Normálne nerada vstupujem do obchodov, kde nikto nie je, som celkom rada neviditeľná a väčšinou si ani nechcem nič kúpiť. No na reklame bolo napísané, že predávajú horúcu čokoládu a to dokonca to go. Myslím, že v zime nič nepadne lepšie. Vstúpili sme do vnútra a zistila som, že pani majiteľka v obchode sama predáva. Celý obchodík je v štýle Provance, ktorý chudák dopláca na svoju popularitu, pretože už je strašne prefláknutý, ale myslím, že tu to celkom sedí. Niečo ako u Juliet Binoche.
Do predajne sa vojdú okrem vitrín a pultiku ešte maximálne dve stoličky, kde môže človek počkať kým sa robí čokoláda. Pani bola veľmi príjemná a bolo vidno, že sa rozumie, tomu čo robí. Upozornila nás, že čokoláda je veľmi sladká a len sa smiala, keď som povedala, že po nej zjem pralinky. No keďže som z čokolády dostala takmer inzulínový šok, pralinky prežili cestu domov.
Čokoládu robí z čokoládových granúl s mliekom a podľa je síce veľmi sladká, ale výborná. Kto nemá rád až také sladké, nech si objedná horkú. Je hustá a sladká a keď človek drží kelímok v ruke, tak má aspoň chvíľu dôvod sa tešiť a cesta do školy alebo do práce je hneď príjemnejšia.
No a okrem toho si môžete vybrať aj ručne robené pralinky za dobré ceny. Počas mojej návštevy nemali Marc de Champagne, ktorú milujem, ale pani ma ubezpečila, že prídu. Tak som si kúpila z každého druhu jeden kus. Kokosové, višňové, pistáciové a mnoho iných v roztomilých formách motýľa alebo ľalie.


zdroj: mojanitra.sk

V ten istý deň som letela do Nemecka, takže som niektoré zabudla doma v chladničke. Rodičia ich chvíľu obchádzali, ale potom pralinky padli za vlasť a odkaz je, že boli vynikajúce. Myslím, že menšie balenie je vždy vhodný darček pre kolegu, šéfa alebo rodičov kamarátky.
A myslím, že je výborný nápad podporiť tak miestneho podnikateľa, ktorý predáva dobré výrobky. Je to lepšie ako podporiť anonymný nadnárodný koncern ako napr. Leonidas.

Vizitka a ďalšie obrázky tu. Predajňa je taká maličká, že ani nemá webstránku a ani na ulici nenájdete takmer žiadnu reklamu ale podľa mňa stojí za návštevu.

9 komentárov:

  1. minule sme išli okolo a skoro sme sa zastavili a nakoniec sme sa nie :D ale nabudúce to vdaka tvojmu odporucaniu otestujem :)

    http://butterflyeffectofsabi.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. NÁDHERA !!! :)

    PS.: budu ráda když přijmeš pozvání na mou GIVEAWAY
    http://c-m-writer.blogspot.com/2012/02/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujeme pekne za reklamu...už sme sa rozširili, nabudúce, keď prídete nájdete nás na tej istej adrese, len v budove oproti a nebudú tam len dve stoličky. Btw už máme aj Marc de CHampagne. Je to síce svojská chuť, ale niekomu určite bude chutiť, Tešíme sa.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Čokláda v čokoládový kytičkový krabiččce? Nádhera.)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňam! Úplně se mi zbíhají sliny! Jsem totiž naprostý milovník čokolády. Hlavně té hořké. Nově si ale dělám pralinky doma. Koupila jsem si formičky a teď míchám různé přísady s čokoládou. Zkoušela jsem už čokoládu s pomerančem, mořskou solí, mandlemi, karamelem a sušeným ovocem. Nedávno jsem si na to koupila super vybavení na této stránce

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nojo, tady si někdo umí žít. Čokoláda a sladké, to je taky moje. Taky podle toho tak vypadám. :(( Chtěla by to na léto shodit pár kilo. Nedávno jsem přišla na skvělý nápad, jak ještě posunout domácí cookiesky o patro výš. Přimíchala jsem do těsta CBD olej a celé to s tím zapekla. Náramná dobrota a navíc taky zdravá. Tak to schválně zkuste a já zase letím! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Děkuji za tip na zajímavý výlet :) Zatím jsem navštívila jen několik málo čokoládoven v České republice, ale letos v létě (pokud nám to vyjde) bychom rádi vycestovali na Slovensko :) Pokud se neurazíte, přidám i svůj tip - čaje Kusmi - jako doplňkové nápoje k čokoládě jsou rovněž vynikající :)

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením