Celkový počet zobrazení stránky

streda 1. februára 2012

Lip care

Tak je konečne tu. Zima ako v ruskom filme. Keď som v strede januára hovorila, že je to už celkom trápne, že ani nemrzne, môj otec povedal, že sa ešte dočkáme. A dočkali sme sa. A mne sa to zatiaľ veľmi páči. Môžem nosiť svoje snehule, svetre prevetrám na pár týždňov v roku a ak sa mi podarí spárovať rukavice, tak nosím aj tie. Vždy, keď udrú mrazy, aspoň zistím koľko rôznych kusov rukavíc a šálov, ktoré sa k ničomu nehodia,  mám.

Mínusové teploty dávajú zabrať nielen môjmu šatníku, ale aj mojej pleti. A samozrejme aj tej najcitlivejšej časti, ktorou sú vraj pery.

Pred Vianocami som nakupovala kozmetiku a kedže som stály zákazník u Yves Rocher a vlastním ich zľavovú kartu, nakúpila som veci z ich vianočnej kolekcie. Za 1 euro som kúpila aj balzam na pery Fruit de noel Marvellous fruit.

V porovnaní s klasickými mastičkami na pery ako Labello alebo aj Balea je to menšie balenie. Má 4g a napr. klasická Balea má 4,8 g. Tyčinka je tenká, vrchnák je malý a so závitom, čo je výhodné napr. v kabelke, kde sa sám neotvorí. Je vláčny a veľmi mastný. Chutí sladko, aj ked vôbec to nie je nejaká vianočná aróma. Na perách nevydrží dlho, po niekoľkých minútach ho treba naniesť opäť.
Ak je tento balzam pribalený k nejakému balíčku, je to v poriadku. Ale samostatne by som si ho nekúpila. Dopoužívam balenie do konca a bude.


No a ďalší úlovok z Yves Rocher. Mala by som sa vážne zamyslieť nad tým, či mi tá zákaznícka karta stojí za to, keď sa vlastne nad 85% produktov iba rozčuľujem.
Pôvodne som chcela iný balzam - Hydra-Care, pretože obsahuje výťažky z hroznových jadierok a to mi príde svieže. Mám rada svieže príchute a vône. Bohužiaľ ho práve vtedy nemali. Mohla som si vybrať z dvoch druhov - mandľový a maslo karité. Mandlový voňal hrozne lepkavo, mala som pocit, že mi zabil asi 15% mozgových buniek. Tak som vzala vražedne fuchsiové Baume reparateur Karité. Vôňa je taktiež veľmi sladká, konzistencia mastná, roztiera sa príjemne, zanechá pery mastné, ale rýchlo sa vpije a pery treba často natierať. Naozaj platí pravidlo, že keď človek už raz začne používať balzamy na pery, veľmi ťažko si od toho odvyká a pery sú omnoho viac vysušené.


zdroj: femina.cz




A našla som v kabelke ešte jeden. Je to Muellera, ktorý sa na Slovensku nepredáva. Je to interná značka tejto drogérie Cadeavera (vtipné je, že po nemecky sa povie mršina kadaver, tak neviem, či je to najlepší názov pre kozmetiku :-D). U Muellera je to vlastne ich Balea.
Tento balzam má príchuť maracuja a je to klasická veľkosť 4,8g. Vonia trochu chemicky, ale to je veľmi časté pri exotických príchutiach. Je veľmi tuhý a menej mastí, na druhej strane, keď už je na perách, vydrží naozaj dlho. Za 85 centov je to výborná voľba.

Keď všetky použijem dokonca, myslím, že sa vrátim k môjmu najmilovanejšiemu výrobku a tým je hrozienková masť (ale samozrejme biela, to je tá jediná správna).


zdroj: vmd-drogerie.cz

10 komentárov:

  1. ja obyčajne používam balzamy značky labelo,astrid,či hojivý zázrak z oriflamu...
    mne vyhovuje zima,mám ju rada,teda ako takú.nemusím tie hrozivé mrazivé dni či noci.
    zbožňujem nosiť,svetríky,čižmy,kabáty,šále,a čapice,proste zimu zbožňujem zo všetkých najviac ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no práve. Obcas zavidim ludom, ktori byvaju v teplych krajnach pri mori. Ale potom uvazujem, ze to musi byt nudne nosit stále to isté. My mozeme vystriedat mnoho veci

      Odstrániť
    2. ved.máme jedno šťastie.to striedanie ročných období.u mňa boduje tá zima,jeseň,to upršané počasie,melancholické to je moje.ale zas neopovrhnem ani letom,ktoré až tak moc rada nemám :) Budme radi že nebývame dakde v Afrike či kde to.
      - inak myslela si to ironicky s tým duckfacom?:)
      čí?bo ňechápem tomu kus, bo tam je duckface :D

      Odstrániť
    3. no trochu ironicky. Stačí sa na fotke usmiať, hneď to navodí príjemnejšiu atmosféru ako duckface.
      Bolo by škoda sa dopracovať sem: http://antiduckface.com/

      Odstrániť
  2. co je hrozienková mast?:-) já teda na Yves rocher- hrozinkový nedám dopustit. Ještě mám ráda placentový jelení lůj, což zní trochu úchylně, ale na rty je to to nejlepší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. http://www.vanci.sk/drogeria/drogeria/dekorativna%20kozmetika/balzamy/hroz%20m.JPG také malinke od Astrid

      Odstrániť
  3. presne ten druhy od Yves mam :D bol pribaleny k velkej krabicke zuvaciek orbit este v lete aj s 50% zlavovym kuponom :D ale ked ho porovnam s labelom, tak je horsi o dost ...

    MishellaWay

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. asi sa veľmi nepredáva. MOja babka ho dostala poštou pribalený k Readers Digest:-D

      Odstrániť
  4. já mám spoustu ruznych balzamu, protoze se vzdy na nejaky nalakam..a pak stejne pouzivam nejvic takovou obycejnou hutnou vazelinu anebo masticku s materi kasicky;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zase, jako vždy moc zajímavý článek! Tento blog si opravdu zaslouží být u mě na prvním místě. Já mám doma stejnou voňavku. Kupuji si ji už delší dobu, protože jsem si ji moc oblíbila. Teď mi zase dochází, ale mám před výplatou, takže budu muset použít mou virtuální peněženku. Tu používám před výplatou téměř na vše.

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením