Celkový počet zobrazení stránky

sobota 18. februára 2012

Ach tá sobota

No zase jedna prekvapivá sobota. Človek chce mať pyžamový deň, vstať o 10:00, pozrieť si Blesk a zistiť, čo nové sa stalo s Ivetou Bartošovou, maximálne si umyť zuby a pozerať filmy. A potom urobí zásadnú chybu a ...pustí sprchu. A hlavica ho skoro prizabije. Grrrrr.
Neznášam tieto problémy spojené s domácnosťou. Nie dosť, že mi pri splachovaní píska nádrž tak intenzívne, že už mi niekoľkokrát prišiel dohovoriť sused:-D Síce som pred mesiacom objednala inštalatéra, ktorý prišiel, pozrel na to a povedal, že musí kúpiť tesnenie, čo by nemal byť problém a ozve sa. No a ešte sa neozval. To tak vyzerá, keď sa tu ľudia majú príliš dobre a sú bohatí, nemajú potrebu ani pracovať.
Na druhej strane je fajn, že sa to stalo v sobotu. Stať sa to iný deň, môžem si pískať. Pretože tu sú obchody ako OBI alebo Poco vo vzdialených častiach mesta, kde môžem vďaka inteligentnému zónovaniu MHD chodiť iba cez víkend (cez víkend je iba v sobotu, lebo v nedeľu je všetko zavreté, čo ma ničí). Inak by som si musela zaplatiť 5e za cestu tam aj späť a to by sa mi kúpa hlavice za 3.99 e akosi nevyplatila:-D A tu majú všetko rozdelené tak, aby to náhodou nevyhovovalo zákazníkovi. Nebudeme držať výrobky do kúpeľne za dobrú cenu niekde v blízkosti ľudí. Ešte by si to náhodou mohol niekto kúpiť. Odlifrujeme to za mesto, aby sa sem nedostali tí, čo nemajú auto - aj tak sú to socky.
Sprcha je zodpovedná za to, že dnes nejdem do posilky, pretože som vyčerpala svoju kvótu fyzického pohybu cestou do baumarktu.


Inak stále viac čítam, že muži sa sťažujú, že ich ženy nenechajú byť mužmi. Že si všetko robia sami. Mám pocit, že muži sú dnes rovnako nemožní ako ženy, len s tým rozdielom, že žena sa aspoň snaží situáciu vyriešiť.
Rozmýšľam, čo by som tu asi tak teraz mala robiť. Zavolať inštalatéra, ktorý príde možno o mesiac. Alebo zo seba robiť debila a ísť otravovať suseda. Ani neviem, či bývajú okolo aj muži, lebo som nikdy nikoho nevidela. Iba večer počujem buchnúť dvere, keď ľudia prichádzajú z práce domov. A domáci žije na Cypre.
Tak či onak, sme odkázané na to, aby sme si pomohli sami. Keď už som myslela, že som vyhrala nad hadicou, zistila som, že sa mi nedá odšróbovať nejaký závit, lebo je tak obalený vodným kameňom, až to pekné nie je. Na druhej strane si už viem opraviť záchod, prívod vody, kúrenie.
A z náradia mám doma iba kladivo a šrobovák a ako ani jedno nepomáha. Francúzsky kľúč ma nenapadlo vziať z domu. A myslím, že by som sa s ním aj tak nedostala cez letiskovú kontrolu pri príručnej batožine. Ale ako hovorí Gloria Gaynor: "I will survive".


In your face shower

11 komentárov:

  1. :D paci sa mi ako pises, paci sa mi dizajn tvojho blogu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. chúďatko 8D lutujem ťa, takto sa znervózňovať nad jednou blbou hadicou 8D
    inak ten virtul pet cica je strašne zlaté!!!! 8P

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ahoj jsme tvé nové fanynky! :-) máš to tu moc pěkné!
    jinak nám se přesnĚ tahle sprcha rozbíjí jednou do měsíce :O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. u mna he to teraz 3x za posledny mesiac, co ju opravujem:-D

      Odstrániť
  4. Moc se mi líbí tvůj styl psaní. Tak snad bude tvá příští sobota lepší :)

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Haha....mně se sprcha nerozbíjí :-D Vůbec... :)))) za to furt jine veci jsou rozbite :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já přesně tohle nesnáším, když odcházejí věci v domácnosti a člověk to musí řešit. A když je ženská sama, musí si i sama poradit. Ne že bych to nezvládla, ale kdyby se o to staral někdo jiný, byla bych samozřejmě ráda. Díky tomu mám doma snad už ale veškeré nářadí :-)

    Jinak co se zavírací doby v neděli týká, mě to trvalo měsíce si na to v Německu zvyknout, takže jsem se kolikrát v neděli rozplácla o zavřené dveře a neměla ani co do pusy :-)

    Líbí se mi jak píšeš, jsem tvým dalším čtenářem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. haahhhaaa,, ten obrázek ze Simpsons je boží.. :D

    OdpovedaťOdstrániť

bolo mi potešením